У другий тур президентських виборів в Ірані вийшли кандидати, які обіцяють продовжувати курс Раїсі


23:0629.06.2024

На дострокових виборах президента Ірану лідирує кандидат-реформатор. Утім, другого туру не минути. Результати публікує виборча комісія.

Про це повідомляє “5 канал”.

Депутат-ліберал Масуд Пазешкіан здобуває 43 % голосів. За ним – консерватор Саїд Джалілі. У нього – 38 %. Саме вони продовжать боротьбу у другому турі. 

Обидва кандидати пообіцяли йти курсом попередника. Попередній президент Ірану – Ібрагім Раїсі – розбився в авіатрощі наприкінці травня. Політик обстоював курс дружби з Москвою та Пекіном. Саме за нього Росія почала купувати в Ірану безпілотники. 

На виборах фіксували незначну явку. Ввечері вона становила приблизно 30%. Щоправда, зі спаданням спеки люди таки прийшли на дільниці. 

Виборчий процес в Ірані вважають бутафорією, адже вся влада в країні належить не президенту, а Верховному лідеру Алі ХаменЕї. Під його владою перебувають збройні сили, уряд, РадаБезпеки та Корпус вартових ісламської революції.

Як повідомляло Інше ТВ, 19 травня вертоліт з президентом Ірану на борту потрапив в аварію. 20 травня було повідомлено, що президент Ірану Ебрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хоссейн Амір-Абдоллахіан загинули в результаті авіакатастрофи, що сталася в неділю.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube