Рада ЄС розширила санкції проти білорусі, яка допомагала рф обходити обмеження


16:1529.06.2024

Рада Європейського союзу ухвалила обмежувальні заходи, спрямовані проти білоруської економіки, щоб розв’язати проблему їх обходу. Зокрема, ЄС продовжує заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення, вводяться санкції на експорт до білорусі товарів і технологій морського судноплавства тощо. Про це йдеться на сайті Ради ЄС, передає УНН.

Сьогодні Рада ухвалила обмежувальні заходи, спрямовані проти білоруської економіки, з огляду на участь режиму в незаконній, неспровокованій і невиправданій агресивній війні росії проти України. Ці комплексні заходи спрямовані на віддзеркалення кількох обмежувальних заходів, які вже діють проти росії, і таким чином вирішують проблему обходу, що виникає внаслідок високого ступеня інтеграції, що існує між російською та білоруською економіками

– йдеться в повідомленні.
Зокрема, Рада ЄС продовжує заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення, а також запроваджує подальші обмеження на експорт товарів, які можуть сприяти збільшенню промислового потенціалу білорусі.

Подальші обмеження також вводяться на експорт до білорусі товарів і технологій морського судноплавства, а також предметів розкоші

– зазначається в повідомленні.
Рада ЄС забороняє надання певних послуг білорусі, її уряду, державним органам, корпораціям або агентствам, а також будь-якій фізичній або юридичній особі, що діє від їх імені або за їх вказівкою. Йдеться, зокрема, про бухгалтерські, архітектурні та інженерні послуги, послуги з реклами й маркетингових досліджень та інші.

Розширюється заборона на перевезення вантажів автомобільним транспортом по території ЄС на причепах і напівпричепах, зареєстрованих у білорусі.

Крім того, щоб мінімізувати ризик обходу, ЄС заборонить транзит через територію білорусі товарів і технологій подвійного призначення, товарів і технологій, які можуть сприяти військово-технологічному зміцненню білорусі або розвитку її сектору оборони і безпеки.

Читайте: Південна Корея заборонить експорт до Росії і Білорусі ще понад 240 товарів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube