НАТО планує «місію для України» – на випадок, якщо Трамп виграє вибори в США, – NYT


20:4527.06.2024

На саміті НАТО оголосять про створення місії, яка працюватиме в Німеччині під егідою НАТО і координуватиме всю допомогу Україні.

Це має гарантувати підтримку України, навіть якщо наступним президентом США стане Дональд Трамп.

Про це пише New York Times із посиланням на неназваних представників США і НАТО, передає hromadske.

Місія об’єднає в собі діяльність різних коаліцій для допомоги Україні, зокрема коаліцій протиповітряної оборони, артилерії, західних винищувачів F-16, а також навчання українських військових у країнах-союзниках.

Офіційні особи, на яких посилається NYT, кажуть, що об’єднання основних напрямів допомоги та навчання під одним командуванням має на меті впорядкувати цю допомогу і зробити її більш узгодженою.

Місія офіційно матиме назву «Допомога НАТО в галузі безпеки та навчання для України». Її не назвали місією через заперечення Німеччини, яка хотіла уникнути натяку, що НАТО перебуває у стані війни з росією.

Один із дипломатів заявив, що створення такої місії є не тільки «спробою захиститися від Трампа», а й зусиллями, спрямованими на зближення України й НАТО. Створення місії, за даними видання, адміністрація Байдена та офіційні особи НАТО подаватимуть Києву як щось вагоме в умовах, поки приєднання України до Альянсу неможливе.

Як повідомляло Інше ТВ, Тепер вже офіційно: члени НАТО обрали Марка Рютте наступним Генеральним секретарем



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube