Генпрокуратура вимагатиме екстрадиції підозрюваних у замаху на казахського опозиціонера Садикова у Києві


19:3825.06.2024

Офіс генерального прокурора (ОГП) розпочинає екстрадиційну процедуру щодо підозрюваних у замаху на вбивство казахського журналіста і опозиціонера Айдоса Садикова.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит Радіо Свобода.

«Офіс генерального прокурора готує пакет документів для звернення до компетентних органів Республіки Казахстан про екстрадицію двох осіб, яких підозрюють в особливо тяжкому злочині», – повідомили у відомстві.

Як повідомляло ІншеТВ, 18 червня у Києві на вулиці Віктора Ярмоли в районі станції метро «Політехнічний інститут» невідомий підійшов до припаркованого автомобіля та вистрілив у Айдоса Садикова, який сидів там з дружиною. Після стрілянини зловмисник втік. Садиков опозиционер, має в Україні статус біженця.

За даними правоохоронців, обидва підозрюваних є громадянами Казахстану. Вони покинули територію України у день замаху.

Їм повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб та оголошено в міжнародний розшук, кажуть в ОГП.

Раніше стало відомо, що співробітники української поліції встановили особи двох громадян Казахстану, які 18 червня вчинили замах на Айдоса Садикова. Сайт Офісу генерального прокурора 20 червня опублікував повідомлення про підозру Алтаю Жаканбаєву (1988 року народження) і Мейраму Каратаєву (1991 року народження). Їх підозрюють у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення і за попередньою змовою групою осіб.

21 червня у Казахстані здався органам внутрішніх справ Алтай Жаканбаєв – один із підозрюваних.

Нагадаємо: Дружина казахстанського журналіста Садикова назвала кілера, який стріляв у Києві в її чоловіка (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube