Україна й Польща провели фінальний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої безпекової угоди


21:3521.06.2024

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів фінальний раунд переговорів з делегацією Польщі щодо підписання двосторонньої безпекової угоди, повідомила пресслужба президента України в п’ятницю, пише Iнтерфакс.

“Наші переговорні команди провели складну роботу, і тепер ми впритул наблизилися до укладення двосторонньої безпекової угоди. Роль Польщі в наданні допомоги Україні та наближенні нашої перемоги важко переоцінити. Це буде по-справжньому амбітна угода, де відображено більшість наших здобутків і спільних планів на майбутнє”, – сказав Жовква, слова якого наводить пресслужба.

Сторони відзначили досягнутий прогрес та узгодили графік подальших дій щодо фіналізації двосторонньої угоди та її підписання найближчим часом.

Повідомляється, що до складу делегації також увійшли заступник керівника Офісу глави держави Роман Машовець і перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга. Польську делегацію очолив заступник міністра закордонних справ Роберт Купецький.

Україна й Польща укладуть угоду на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України, яку ухвалили торік 12 липня. Загалом наша держава уклала вже 17 двосторонніх безпекових угод.

Читайте: Міністри оборони Чехії, Польші, Словаччини та Угорщини прийняли декларацію щодо підтримки України – так, як кожна країна вважатиме за доцільне



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube