Прозріли чи шифруються? Французькі праві прибрали зі свого сайту розділи про поглиблення любові з РФ і вихід з НАТО


13:2718.06.2024

Ультраправа партія непомітно видалила частину своєї оборонної програми зі свого веб-сайту, вилучивши розділи, які пропонували поглиблення дипломатичних зв’язків з Росією, припинення проектів співпраці з Німеччиною і вихід з об’єднаного військового командування НАТО.

Про це пише Politico.

Оскільки “Національне об’єднання”, схоже, збирається здобути значні парламентські перемоги, що відкриває шлях до входження в уряд, партія прагне зміцнити свій авторитет на світовій арені перед тим, як французькі виборці підуть на вибори 30 червня і 7 липня.

Видалені пропозиції стосуються президентської кампанії Марін Ле Пен у 2022 році, коли її партія випустила 17 тематичних буклетів, в яких виклала свої пропозиції в усіх сферах політики. У той час як 16 буклетів залишаються онлайн, буклет про оборону був видалений з веб-сторінки через деякий час після 11 червня. Його все ще можна знайти в Інтернеті на сторінці, на яку більше немає посилання на партійному сайті.

У своєму маніфесті “Національне об’єднання” виступає за дистанціювання від Вашингтона і намагається налагодити відносини з Москвою. Відзначаючи, що Вашингтон “не завжди поводиться як союзник Франції”, програма Ле Пен у 2022 році пропонувала шукати “союзу з Росією з певних питань”, таких як європейська безпека або боротьба з тероризмом.

У вилученому документі також говорилося, що Франція повинна “негайно” вийти з інтегрованого військового командування НАТО.

У вилученому документі також пропонувалося “поставити крапку” на проектах співпраці з Німеччиною у військовій сфері з огляду на “глибокі і непримиренні доктринальні, операційні та промислові розбіжності з Берліном”. Йдеться, зокрема, про плани спільної розробки бойових танків нового покоління і винищувачів нового покоління.

В останні місяці “Національне об’єднання” пом’якшило деякі зі своїх найбільш суперечливих позицій.

У березні депутати від “Національного об’єднання” утрималися під час голосування щодо військової допомоги Україні, в той час як депутати від лівої партії “Франція нескорена” проголосували проти. Того ж місяця висхідна зірка “Національного об’єднання” і його президент Джордан Барделла заявив в інтерв’ю POLITICO, що Франція повинна дочекатися закінчення війни в Україні, перш ніж виходити з об’єднаного командування військового альянсу. Барделла має стати прем’єр-міністром, якщо “Національне об’єднання” переможе на парламентських виборах.

У своїй програмі до європейських виборів 2024 року партія не повторила ці пропозиції. Замість цього вона заявила, що “Росія порушує міжнародне право і провокує перегляд міжнародного порядку”.

В останні дні “Національне об’єднання” також відступило від деяких зі своїх найдорожчих економічних пропозицій, оскільки перспектива приходу до влади ультраправих лякає ринки.

У розмові з POLITICO представник “Національного об’єднання” повідомив, що Барделла викладе свою програму, в тому числі щодо оборони, найближчими днями.

Нагадаємо також: Перші результати виборів до Європарламенту: президент Франції заявив про розпуск Національних зборів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube