Росія більше не братиме участь у розгляді скарги в ICAO щодо збитого у 2014 році над Донбасом літака МН17


10:1718.06.2024

Росія припиняє участь у розгляді скарги у справі про катастрофу “Боїнга” рейсу МН17 над Україною в липні 2014 року.

Про це пише Gazeta.ua.

РФ не визнає компетенцію Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), не згодна з її рішенням і стверджує, що їй не надали можливості повноцінно брати участь у технічному розслідуванні з Австралією і Нідерландами, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ країни-агресорки.

“Росія залишається прихильною резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (2014) і справі встановлення справжніх причин авіакатастрофи рейсу MH17, відкрита для відповідної роботи. Натомість у ICAO західники та їхні сателіти нехай тепер розбираються один з одним. Ми припиняємо свою участь у цьому фарсі. Росія не визнає компетентності Ради розглядати вкиди Австралії та Нідерландів, а також будь-які рішення, які вона винесе, пов’язані з ними”, – йдеться у повідомленні.

В ICAO заявляли, що РФ порушила статтю 3 Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року (так звана Чиказька конвенція), яка зобов’язує утримуватися від застосування зброї проти цивільних повітряних суден.

Нагадаємо, що літак рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines було збито у небі над Донеччиною 17 липня 2014 року. На борту перебували 298 цивільних людей, всі вони загинули. Слідство встановило, що ракету випустили з російського ракетно-зенітного комплексу “Бук” і відповідальною за трагедію є Росія. У листопаді 2022 року нідерландський суд визнав Сергія Дубинського, Ігоря Гіркіна та Леоніда Харченка винними у збитті Боїнга рейсу MH17. Суд присудив їм довічне ув’язнення. Ще одного підозрюваного – росіянина Олега Пулатова – виправдали.

Як повідомляло Інше ТВ, Нідерланди мають намір подати позов проти росії, щоб компенсувати 166 млн.євро, витрачених на ліквідацію наслідків збиття літака МН17



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube