Нетаньягу розпустив військовий кабінет, створений після нападу ХАМАСу на Ізраїль


19:0917.06.2024

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив вчора ввечері на засіданні кабінету безпеки, що військовий кабінет – невеликий форум, створений 11 жовтня для управління кампаніями проти ХАМАС і Хезболли – офіційно розпущений.

Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на канцелярію прем’єр-міністра.

Створення вузького військового кабінету було основною вимогою голови партії “Національна єдність” Бенні Ганца для приєднання до коаліції.

Ганц, один з трьох членів кабінету, вийшов з коаліції минулого тижня, забравши з собою Гаді Айзенкота, одного з трьох спостерігачів військового кабінету.

Тепер, коли надзвичайного уряду єдності більше немає, військовий кабінет, який виник як частина цієї домовленості, більше не є актуальним, пояснює чиновник ОУП.

Розпуск був очікуваним, оскільки ультраправий міністр національної безпеки Ітамар Бен Гвір лобіював своє включення до форуму.

Нетаньяху і міністр оборони Йоав Галант проведуть невеликі спеціальні консультації з іншими відповідними посадовцями, щоб прийняти ключові рішення щодо війни, а остаточне схвалення буде отримано від кабінету міністрів безпеки в повному складі.

За даними Ynet, Бен Гвір також не буде залучений до цих консультацій.

Нагадаємо, Ізраїль звинуватив Лукашенка в антисемітизмі. Чому тільки зараз? Він ще те базікало (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube