Німеччина продовжує блокувати новий пакет санкцій проти РФ


08:3215.06.2024

Посли країн ЄС у п’ятницю, 14 червня знову не змогли узгодити черговий пакет санкцій проти Росії через блокування Німеччини, повідомляє Politico, пише Кореспондент.

Зазначається, що Німеччина під час засідання послів висловила стурбованість розширенням заходів, які змусили б компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до Росії.

Берлін вважає, що німецький малий бізнес постраждає, якщо заходи будуть поширені на продукцію, що не належить до подвійного призначення, наприклад хімікати чи обладнання для металообробки.

Видання нагадує, що Німеччина спільно з Францією виступили проти заборони експорту авто елітного класу до Білорусі, яка стала “транзитним пунктом” для того, щоб російські олігархи могли продовжувати купувати їх всупереч санкціям.

Один із дипломатів ЄС сказав Politico, що Європейська комісія веде переговори з Німеччиною, аби переконати її зняти вето.

Переговори мають продовжитися наступного тижня.

В межах 14-го пакета санкцій Єврокомісія вперше запропонувала ввести санкції щодо кількох проєктів скрапленого природного газу і заборонити перевалку російського СПГ з ЄС до третіх країн.

Читайте: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні: що туди увійшло



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube