Байден та Макрон підтримують використання прибутків від активів рф на користь України і сподіваються, що країни G7 підтримають фонд на $50 мільярдів


06:3510.06.2024

Президенти США та Франції Джо Байден та Еммануель Макрон підтримують зусилля Євросоюзу та G7 щодо використання прибутків від заморожених російських активів на користь Україні. Також вони сподіваються на підтримку всіх держав-членів “Великої сімки” щодо створення спеціального фонду для України на 50 мільярдів доларів.

Про це йдеться у спільній заяві Джо Байдена й Еммануеля Макрона, опублікованій на сайті Білого дому, передає «Рубрика».

“Президенти зобов’язуються підтримувати зусилля в рамках Європейського Союзу та “Групи семи” щодо спрямування надзвичайних прибутків від заморожених російських суверенних активів на користь України відповідно до міжнародного права та наших відповідних правових систем і процесів ухвалення рішень”, – зазначається у заяві.

Президенти підтвердили, що:

“Франція та Сполучені Штати як і раніше сповнені рішучості розвіяти будь-яке хибне уявлення про те, що час на боці Росії“.

Лідери двох держав також обговорили можливості зробити більше для підтримки України.

“У цій війні на карту поставлена ​​євроатлантична безпека в цілому. Франція та США є співголовами «артилерійської коаліції» в Контактній групі з питань оборони України та мають намір зробити нові кроки для надання необхідної підтримки Україні на поточному етапі та в довгостроковій перспективі”, – сказано у заяві президентів за підсумками зустрічі.

Президент Франції Емманюель Макрон також заявив, що вони з президентом США Джо Байденом сподіваються на підтримку всіх держав-членів “Великої сімки” щодо створення спеціального фонду для України на 50 мільярдів доларів.

“Щодо українського питання, то, як я вже сказав, наші погляди сходяться: повага до міжнародного права, свобода людей визначати своє майбутнє і самовизначатися. І дякую вам за те, що ви на боці Європи”, — зазначив Макрон.

Макрон запевнив у продовженні підтримки України “так інтенсивно і так довго, як це буде необхідно”.

Як повідомляло Інше ТВ, Коаліція інструкторів для виправки в Україну: ініціативу Макрона не підтримали США, Німеччина, Італія та Іспанія – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube