Нідерланди виділяють 400 млн євро на закупівлю бронемашин CV90 для України


08:0208.06.2024

Нідерланди нададуть 400 мільйонів євро для виробництва шведських бойових машин піхоти CV90 для України.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Нідерландів, пише АрміяInform.

До цієї ініціативи раніше вже приєдналася Данія. БМП будуть переважно вироблятися в Нідерландах.

Крім того, в Німеччині запускається європейська конвеєрна лінія з виробництва ракет для системи протиповітряної оборони Patriot, частково завдяки нідерландському пакету замовлень.

Також Міністерство оборони Нідерландів інвестує 54 мільйони євро в нідерландську промисловість з метою розробки дронів для власних збройних сил.

«Інвестиції необхідні, оскільки ситуація з безпекою в Європі погіршилася через російське вторгнення в Україну. Водночас нарощування виробництва і постачання військової техніки та боєприпасів у Нідерландах та Європі відбувається надто повільно, а Європа має стати менш залежною», — сказала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Також приділяється увага створенню нової державно-приватної платформи для оборонної промисловості. Оборонне відомство Нідерландів, Міністерство економіки та промислові асоціації обговорюють це питання. Першим кроком у цьому напрямку є нещодавня торговельна місія голландських компаній до України. Вона мала на меті посилити співпрацю з українськими компаніями та збройними силами.

Як повідомляло Інше ТВ, Україні дозволили вдаряти нідерландськими F-16 по цілях в рф



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube