Чехія підтримує право України наносити удари по російській території західною зброєю


15:5328.05.2024

Уряд Чехії позитивно відреагував на заклик Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга дозволити Україні використовувати західну зброю для нанесення ударів по російській території.

Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, пише dpa, передає УНН. 

“Як країна, що зазнала нападу, Україна, безумовно, має повне право використовувати всі засоби оборони”, – заявив у вівторок у Празі прем’єр-міністр Петр Фіала. 

Він назвав цю позицію “просто логічною”.

Як повідомляється, сьогодні у Празі представники кількох країн-партнерів НАТО обговорять подальшу військову підтримку України. Серед очікуваних гостей – президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Зазначається, що  у зустрічі візьме участь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Фіала сказав, що Україна переживає небезпечний момент, коли російські війська починають атаки через український кордон на північ від Харкова, потенційно прагнучи відкрити новий фронт у війні.

За словами Фіали, переговори в Празі будуть присвячені усуненню всіх перешкод, що залишилися, для постачань західної зброї та поліпшенню їхньої координації.

Чехія очолює ініціативу із закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України у країн, що не входять до Європейського союзу.

Як повідомляло Інше ТВ, Нідерланди пропонують країнам-партнерам спільно надати компоненти, щоб зібрати систему Patriot для України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube