“Ми не збираємось воювати, але…”, – Макрон про війну і Європу


11:5412.05.2024

У суботу президент Франції Еманюель Макрон опублікував 16-хвилинне відео на каналі X, в якому відповідає на запитання інтернет-користувачів про Європу.

Про це повідомляє Le Progres.

Макрон засудив у соціальній мережі X «форму лицемірства і прихований порядок денний» ультраправих партій, які «просуваються вперед замасковано», не визнаючи, що вони в кінцевому підсумку хочуть покинути Європейський Союз.

«Існує форма лицемірства і прихованого порядку денного з боку ультраправих, яка змушує їх просуватися вперед, і це те, що вони просуваються вперед замасковано», – сказав глава держави.

У своєму 16-хвилинному відео Еммануель Макрон також висловлює бажання піти далі в деяких європейських питаннях, зокрема в питаннях оборони. Він каже, що «за» «створення європейського оборонного потенціалу, сил швидкого реагування чисельністю 5 000 осіб, які можуть бути розгорнуті для захисту наших громадян у разі проведення дуже серйозних операцій» і «проведення спільних навчань серед європейців».

Він також підтвердив, що «ми не збираємося воювати», але пояснив свої заяви про можливість відправки військ в Україну. «У якийсь момент ми повинні бути в змозі переконати Росію не продовжувати наступати, тому що в Україні верховенство права також стоїть на кону, і якщо ми залишимо все так, як є в Україні, то це буде право найсильнішого», – пояснив він. «Ось чому ми повинні допомагати більше, що ми і збираємося робити найближчими тижнями, доставити більше обладнання українцям, але також сказати в певний момент, що якщо росіяни зайдуть занадто далеко, всі ми, європейці, повинні бути готові діяти, щоб зупинити їх», – додав він.

Нагадаємо також, що Франція планує переробити прострочені далекобійні ракети Scalp у бойові і відправити Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube