Site icon inshe.tv

G7 закликала Іран утриматися від постачання балістичних ракет до Росії

G7 закликала Іран утриматися від постачання балістичних ракет до Росії 1

G7 закликала Іран утриматися від постачання балістичних ракет до Росії, заявивши, що такий крок спровокує “нові та значні заходи” проти Тегерана.

Про це повідомляє Politico, пишуть «Українські Новини».

Попередження, оприлюднене в комюніке після зустрічі міністрів фінансів країн G7, з’явилося через кілька годин після того, як Ізраїль завдав удару у відповідь по Ірану. Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив журналістам, що Сполучені Штати були “поінформовані” Ізраїлем про удар в останню хвилину, але з боку США не було ніякого втручання.

Застереження G7 прозвучало після повідомлень про те, що Іран може поповнити виснажені російські запаси балістичних ракет і пов’язаних з ними технологій.

“Ми закликаємо Іран не робити цього, оскільки це означатиме суттєву матеріальну ескалацію в його підтримці війни Росії проти України”, – йдеться в заяві G7.

“Якщо ж Тегеран зробить це, ми готові відповісти швидко й скоординовано, в тому числі новими та значними заходами проти Ірану”, – наголосили міністри в комюніке.

Одним із можливих заходів може стати обмеження польотів для авіакомпанії Iran Air, хоча юридичні питання все ще залишаються відкритими.

G7 також висловила занепокоєння з приводу постачання до Росії матеріалів і компонентів подвійного призначення з Китаю.

За інформацією агентства Reuters, Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет.

Як повідомляло Інше ТВ, Вночі над Україною збито дві керовані авіаційні ракети та три БпЛА

Exit mobile version