Білий дім разглядає можливість надання оперативної допомоги Україні на $200 млн.


08:3107.03.2024

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість використання близько $200 млн. США з фінансування американської армії для надання оперативної допомоги Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що, за словами знайомих із цим питанням, адміністрація Байдена обмірковує, чи зможе вона виділити близько $200 млн із фінансування армії США для надання негайної підтримки Україні, оскільки більший пакет допомоги залишається заблокованим у Конгресі.

Як зазначається, ці кошти могли б використовуватися для забезпечення критично важливого озброєння, матеріалів та іншого обладнання, оскільки Україна стикається з дефіцитом артилерійських снарядів, і це відбувається на тлі того, що російські війська останніми тижнями здійснюють повільний поступ.

“Дебати щодо використання невеликої кількості резервів Пентагону наголошують на божевільних зусиллях Білого дому, спрямованих на пошук будь-якої можливої підтримки для України”, – повідомляє Bloomberg.

За словами одного з співрозмовників, остаточне рішення ще не прийнято.

Білий дім зосереджений на тому, щоб закликати Палату представників Конгресу США ухвалити доповнення до закону про національну безпеку, і помічники продовжують вірити, що якщо спікер поставить законопроект на голосування, то він пройде переважною більшістю голосів, заявив речник Ради національної безпеки. Очікується, що Байден повторить цей заклик у четвер ввечері під час свого виступу зі звітом про стан справ у державі.

Наприкінці січня Україна попередила своїх союзників, що їй бракує снарядів, що Росія переважає її за кількістю озброєнь, і що вона може бути змушена розподіляти ресурси по всій лінії фронту, яка простягається на 1500 кілометрів (930 миль).

Зазначається, що можливе фінансування мізерне порівняно з більш як $61 млрд допомоги Україні, яку президент Джо Байден санкціонував у Конгресу. 

Країни Європейського Союзу наразі працюють над планом під керівництвом Чехії щодо постачання близько 800 000 боєприпасів для України з країн, які не є членами ЄС, протягом найближчих тижнів після того, як вони не виконали обіцянку надати Києву мільйон власних артилерійських снарядів до цього місяця.

Країни ЄС надали близько половини від обіцяної кількості, але вирішили наростити потужності, щоб до кінця року виробити близько 1,4 мільйона одиниць боєприпасів. Члени Альянсу також працюють над тим, щоб допомогти Україні збільшити внутрішнє виробництво.

За деякими оцінками, Росія досягла потужності з виробництва і ремонту артилерії, яка становить близько 4 мільйонів снарядів, і імпортувала сотні тисяч снарядів та інших озброєнь з Північної Кореї і Ірану.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube