Site icon inshe.tv

З’їзд народних депутатів невизнаного Придністров’я вирішив звернутись до росії «із проханням захистити від посилення тиску Молдови»

З'їзд народних депутатів невизнаного Придністров’я вирішив звернутись до росії «із проханням захистити від посилення тиску Молдови» 1

VII З’їзд депутатів усіх рівнів невизнаного Придністров’я вирішив звернутись до ради федерації і держдуми росії «із проханням захистити від посилення тиску Молдови».

Про це пишуть «Новости Приднестровья», передає Інше ТВ.

Рішення VII З’їзду народних депутатів усіх рівнів:

1. Звернутися до Ради Федерації і Державну Думу Росії із проханням реалізації заходів захисту Придністров’я за умов посилення тиску Молдови. У Придністров’ї мешкають понад 220 тисяч громадян Росії. Росія бере участь у миротворчій місії на Дністрі та є гарантом та посередником у переговорному процесі.

2. Звернутися на адресу Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй з проханням врахувати невід’ємні права придністровського народу, гарантовані міжнародними нормами, припинити порушення сусідньої Молдови прав і свобод громадян Придністров’я та не допустити провокацій, що ведуть до ескалації напруженості.

3. Звернутись на адресу учасників міжнародного переговорного процесу у форматі «5+2».

4. Звернутися до Організації з безпеки та співробітництва в Європі із закликом вплинути на керівництво Молдови з метою повернення до адекватного діалогу в рамках міжнародного переговорного процесу та забезпечити умови для цивілізованого врегулювання конфлікту.

5. Прийняти звернення на адресу Міжпарламентської Асамблеї держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав із закликом до недопущення ескалації на Дністрі.

6. Прийняти звернення на адресу Парламенту Європейського Союзу з проханням докласти зусиль для запобігання тиску Молдови та порушення прав та свобод придністровців.

7. Прийняти звернення на адресу Міжнародного комітету Червоного Хреста із закликом забезпечити умови для забезпечення соціально-гуманітарних прав, інтересів та невід’ємних свобод усіх мешканців Придністров’я.

Як повідомляло Інше ТВ, В НАТО висловились щодо зазіхань РФ на Придністров’я і сказали, що робитимуть

Exit mobile version