Байден і Джонсон провели “інтенсивні” переговори щодо України: що відомо про зустріч в Овальному кабінеті


21:4627.02.2024

Президент США Джо Байден і провідні демократи та республіканці в Конгресі зібрались на перемовини в Овальному кабінеті Білого дому. Деталі розмови переповів Reuters, передає УНН.

За даними видання політики досягли прогресу в питанні уникнення блокування роботи уряду наприкінці тижня, але не дійшли згоди щодо погодження пакету зброї для боротьби України з росією.

Хоча перед зустріччю Байден наголосив, що фінансування України з кожним днем ​​стає актуальнішим:

Я вважаю, що наслідки бездіяльності жахливі. – зауважив на початку зустрічі Президент США.

У розмові з журналістами після зустрічі Чак Шумер сказав, що це була одна з найінтенсивніших зустрічей, у яких він коли-небудь брав участь. Демократи Макконнелл, Гарріс, Джеффріс намагалися переконати Джонсона погодитися на ухвалення фінансування для України.

Це в його руках. … Ми сказали йому, наскільки це важливо. Це було пристрасно. — сказав Шумер про Джонсона.

Джонсон також назвав переговори “відвертими та чесними” та зауважив, що його першочергово хвилює питання міграції вздовж південного кордону США з Мексикою, до якого, за його словами, він неодноразово повертався, зокрема під час зустрічі з Байденом один на один.

Байден сказав, що вважає, що рішення щодо фінансування уряду може бути досягнуто до крайнього терміну в п’ятницю, щоб уникнути часткового припинення роботи уряду, яке, за його словами, завдасть шкоди економіці США.

Читайте: У вівторок Байден зустрінеться з чотирма лідерами Конгресу щодо, зокрема, і допомоги Україні



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube