“Кожен лідер вбиває людей. Деякі лідери вбивають більше. Лідерство вимагає вбивств, вибачте”, – Карлсон прокоментував інтерв’ю з Путіним


07:0813.02.2024

Колишній ведучий телеканалу Fox News Такер Карлсон 12 лютого виступив на Всесвітньому урядовому саміті в Дубаї. Під час дискусії американський журналіст розповів, як відбувалося його інтерв’ю з Володимиром Путіним у Кремлі, і спробував відповісти на претензії, що виникли до нього.

Про це розповідає Медуза.

Він ствердно відповів на запитання ведучого заходу про те, чи готовий президент РФ у протистоянні з Україною піти на компроміс, подібний “ялтинській угоді або будь-якій міжнародній угоді про розподіл влади і впливу у світі”.

“Лідери кожної країни на планеті, крім, можливо, США в період однополярного світу, змушені через характер своєї роботи йти на компроміси. Це і є дипломатія. І він [Володимир Путін] серед них”, – заявив Карлсон. Він додав, що позиція Путіна, проте, “явно посилюється” після того, як Росія “отримала відсіч з боку Заходу”.

За словами Карлсона, Путін “хоче вийти з цієї війни”, але “не стане більш відкритим до переговорів, доки це триватиме”. “Одна з речей, яку ми дізналися за останні два роки, полягає в тому, що промисловий потенціал Росії набагато глибший, ніж ми думали”, – заявив журналіст, говорячи про те, як російська економіка справляється у воєнний час.

Карлсон згадав про історичну лекцію, яку Путін прочитав йому на початку інтерв’ю.

“Ви запитали Путіна, чи готовий він захопити Польщу – і він сказав, тільки якщо Польща почне війну з Росією. Україна не починала війни з Росією, але Путін вторгся в Україну. Чому ви не зажадали відповіді на це запитання?”, – уточнив у Карлсона ведучий.

“Я почав із цього запитання, але він прочитав мені тридцятихвилинну лекцію про Катерину Велику і стародавню Русь”, – відповів журналіст.

Такер Карлсон обіцяв поставити Путіну гострі запитання. У підсумку він жодного разу не згадав Бучу, Маріуполь і Навального. Натомість Путін із задоволенням повторив усе те ж саме, що він говорить завжди.
Ведучий також уточнив, чому Карлсон не говорив із Путіним “про свободу слова, про Навального, про вбивства і про обмеження опозиції перед виборами”.

“Я не говорив про речі, про які говорять всі інші американські ЗМІ. Я провів своє життя, розмовляючи з людьми, які керують різними країнами. Кожен лідер вбиває людей – включно з лідером моєї країни. Деякі лідери вбивають більше за інших. Лідерство вимагає вбивств, вибачте”, – відповів журналіст.

За словами Карлсона, він також поспілкувався з Путіним після закінчення інтерв’ю не під запис. Змісту цієї розмови він не розкрив.

Двогодинне інтерв’ю Володимира Путіна, записане Такером Карлсоном у Кремлі, було опубліковано в ніч на 9 лютого на ресурсах самого журналіста, включно з його акаунтом у соцмережі Х, а пізніше – і на сайті Кремля та в російських державних ЗМІ. Російська пропаганда супроводжувала Карлсона під час візиту до Москви всюди, звітуючи про всі його переміщення.

Нагадаємо, у Росії на Путіна подали заяву за реабілітацію нацизму



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube