Шольц заявив про свій “мирний план” по Україні


22:1208.02.2024

Перемога Росії в Україні стане не лише кінцем України як вільної, демократичної, незалежної держави, а й радикально змінить Європу, а також завдасть удару по ліберальному світовому порядку, вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Про це він написав в своїй авторській колонці для Wall Street Journal.

На думку політика, спроба Росії силою вкрасти територію може стати прикладом для інших авторитарних лідерів.

“Ще більше країн ризикують стати жертвами сусіднього хижака”, – застерігає Олаф Шольц і пояснює, що саме тому США і Європа підтримують боротьбу України за свободу.

Поки що Путін не досяг жодної зі своїх військових цілей, вказує очільник уряду ФРН. Це пов’язано з героїчною боротьбою українського народу, але це також є результатом фінансової й військової підтримки Заходу.

Він зазначив, що Євросоюз надав найбільшу фінансову допомогу Києву – понад 91 млрд доларів, за ним йдуть США і Німеччина. Уряд Шольца виділив, закупив і поставив військову техніку, зокрема танки, артилерію та дорогі системи протиповітряної оборони, на суму понад 30 млрд доларів.

“Наше послання зрозуміле: ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити перемоги Росії. Якщо ми цього не зробимо, то незабаром можемо прокинутися у світі, який буде ще більш нестабільним, загрозливим і непередбачуваним, ніж за часів Холодної війни”, – підкреслив Шольц.

Він попереджає, що попри підтримку, Україна незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї й боєприпасів. Деякі фінансові зобов’язання вже вичерпані, а інші необхідно продовжити.

Тому довгострокові наслідки й ціна нездатності протистояти Росії “затьмарять будь-які нинішні інвестиції”, запевнив політик.

Далі Олаф Шольщ пропонує план дій

Першим, на його думку, є саме продовження підтримки України.

Він нагадує, що на початку лютого Європейська рада виділила Україні додаткову фінансову допомогу у 54 мільярди доларів протягом наступних чотирьох років.

“Це має бути доповнено додатковою військовою допомогою, і я закликав своїх європейських колег ухвалити необхідні бюджетні рішення”, – пише Шольц.

Він також запевнив, що Німеччина готова надати Києву довгострокові зобов’язання та домовленості в галузі безпеки, щоб Україна могла стримувати та захищатися від майбутніх російських атак.

“Україна може підтримати добре оснащену сучасну армію, якщо зможе відбити агресію Росії”, – переконаний очільник уряду ФРН.

“Ця перспектива підвищує безпеку всіх нас”, – підкреслив він.

По-друге, за словами Шольца, Захід повинен продовжувати рухатися в стратегічному напрямку “по обидва боки Атлантики”, переконуючи громадян у тому, що перемога Росії зробить світ значно небезпечнішим місцем, виснажить бюджети і поставить під загрозу свободу і процвітання.

Канцлер Німеччини також зазначив, що оскільки Захід не бачить себе у стані війни з РФ і не прагне конфронтації з нею, потрібно протистояти будь-яким спробам втягнути НАТО в агресивну війну Росії проти України.

За його словами, колективне стримування і оборона НАТО мають бути надійними. Він пообіцяв розмістити повноцінну німецьку бойову бригаду в Литві, на східному фланзі НАТО.

“Чим швидше Путін зрозуміє, що Захід залучений в цю війну надовго, тим швидше закінчиться його війна проти України”, – наголосив Шольц і додав, що єдиний спосіб досягнути тривалого миру — це зберегти підтримку, єдність і рішучість.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube