Американський телеведучий Такер Карлсон приїхав до Москви. Це кумир ультраправих і найвпливовіший прихильник Трампа


22:4906.02.2024

До Росії вперше приїхав один із найпопулярніших американських телеведучих та улюбленець російської пропаганди Такер Карлсон. Про те, що журналіст 1 лютого прилетів до Москви зі Стамбула, одним із перших розповів прокремлівський телеграм-канал Mash. Зокрема канал опублікував фотографії Карлсона з аеропорту та Великого театру, куди телеведучий, як стверджується, ходив дивитися балет «Спартак», пише meduza.

З того часу російська пропаганда стежила буквально за кожним кроком Карлсона. Телеграм-канал «Обережно, новини» підрахував, що з 29 січня державні видання Росії понад дві тисячі разів згадали Карлсона у своїх нотатках, а останні кілька днів частота згадок телеведучого у ЗМІ зросла в 14 разів.

Ось про що встигла повідомити російська пропаганда, поки Карлсон перебуває у Москві:

Такера Карлсона помітили в одному із московських готелів.
Союз журналістів Росії готовий прийняти Такера Карлсона до своїх лав, якщо він оплачуватиме членські внески.
Такера Карлсона побачили на виставці “Росія” на ВДНГ. Він оглянув стенд Камчатського краю, а потім пройшов стежкою леопарда на стенді Примор’я.
Такера Карлсона запросили на шоу Павла Волі на ТНТ.
Такер Карлсон залишив готель і вирушив у бік адміністрації президента Росії.
Машина Такера Карлсона залишила територію адміністрації президента, де журналіст пробув понад годину.
Машина Такера Карлсона знову приїхала на територію адміністрації президента.
Такера Карлсона запрошують до анексованого Криму.
Такер Карлсон поки що не відповів на запрошення ТНТ прийти на шоу Павла Волі.

Така пильна увага викликала жарти в соцмережах та сатиричних каналах. Так, ростовське видання 161.ru запустило опитування серед читачів із запитанням «Вже чекаєте на Такера Карлсона?». На момент публікації цього матеріалу понад 30% учасників опитування заявили, що чекають на телеведучого, щоб показати йому «вагнерівські місця». Сайт із пародійними новинами ІА «Панорама» випустив жартівливу новину про те, що Карлсону запропонували місце Івана Урганта на Першому каналі, а шоу «Вечірній Ургант» перейменують на «Вечірній Карлсон».

Крім того, російські державні ЗМІ з посиланням на західних ультраправих політиків, у тому числі представників Республіканської партії США, писали про реакцію Вашингтона та Брюсселя на візит Карлсона до Москви. Зокрема, стверджувалося, що ЄС нібито «у паніці», а демократи та «їхні пропагандисти у ЗМІ» «б’ються в судомах» через те, що Карлсон може взяти інтерв’ю у президента РФ Володимира Путіна.

Російська пропаганда вважає, що головною метою візиту Карлсона до Москви є інтерв’ю з Путіним. За даними Bloomberg, у Кремлі таку можливість обговорювали
Про те, що американський телеведучий «дуже просить інтерв’ю з Путіним», ще у серпні 2023 року заявляла головний редактор RT, пропагандистка Маргарита Сімоньян. Сам телеведучий говорив швейцарському журналу Die Weltwoche, що раніше «намагався» взяти інтерв’ю у Путіна, але влада США йому не дозволила. Жодними доказами він свої слова з того часу так і не підтвердив.

Свій візит до Москви Карлсон ніяк не пояснив і навіть не повідомляв про нього у соцмережах. Телеканал РЕН ТВ опублікував запис розмови “очевидця” з телеведучим в одному з готелів Москви. На питання, що Карлсон робить у Росії, той відповідає: «Хотів на неї [Росію] подивитися, тому що так багато читав про неї, але ніколи не бачив. Хотів поговорити з людьми та подивитися, як тут усе влаштовано». У відповідь на припущення, що телеведучий може взяти інтерв’ю у Путіна, він відповідає: Подивимося.

Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з позицією російської влади, повідомило, що в Кремлі обговорюють можливість інтерв’ю Путіна американському телеведучому. «Візит Карлсона до Москви відбувається у той час, коли американський репортер Еван Гершкович та Алсу Курмашова, журналістка з подвійним громадянством Росії та США, залишаються замкненими у російських в’язницях», — зазначає агентство.

Незважаючи на те, що Такер Карлсон неодноразово висловлював симпатії Росії, пише Forbes, інтерв’ю з Володимиром Путіним може стати одним із найспірніших кроків телеведучого з моменту відновлення його шоу в соцмережі Х. Це інтерв’ю, якщо воно відбудеться, також може стати першою зустріччю Путіна з західним журналістом із початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, зазначає журнал.

Колишній конгресмен від штату Іллінойс та політичний коментатор СNN Адам Кінзінгер, якого Карлсон часто висміював у своєму шоу на Fox News ще до звільнення з каналу, назвав телеведучого «зрадником», коментуючи його візит до Москви. У свою чергу, кандидат у президенти США Роберт Кеннеді — молодший вважає, що Такер Карлсон має повне право взяти інтерв’ю у Путіна. «Нам потрібно більше прозорості, а не менше. Раніше було заведено, щоб журналісти брали інтерв’ю у світових лідерів, навіть у тих, з ким ми перебували у стані війни», — написав він у соцмережі Х.

У Кремлі у відповідь на запитання про візит Карлсона відмовилися коментувати «пересування іноземних журналістів». «Багато іноземних журналістів приїжджають щодня до РФ. Багато хто продовжує працювати тут. Ми це вітаємо. Що стосується різноманітних інтерв’ю президента, у тому числі закордонним ЗМІ, зараз нам нема чого вам повідомити», – сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Після повідомлень про те, що Карлсон приїжджав до адміністрації президента, представник Кремля заявив: «Я ніяк не коментую пересування американського журналіста».

“Як я розумію, Такер Карлсон домігся бажаного”, – повідомив у Х колишній головний редактор “Ехо Москви” Олексій Венедиктов, не уточнивши, що саме він має на увазі.

Читайте: В День святого Николая в Николаев вернулся…Карлсон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube