«Ми не даємо українцям те, що їм потрібно для перемоги» – колишній головнокомандувач Збройних Сил НАТО в Європі розкритикував обсяг і характер західної допомоги


21:4414.01.2024

Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 2013—2016 роках, американський генерал Філіп Брідлав виступив з критикою обсягів та характеру західної військової допомоги Україні.

Його коментар наводить Newsweek, передає «Еспресо».

“Маневрена війна починається з переваги в повітрі”, – наголосив, зокрема, Брідлав.

“Ми не дали Україні того, що їй потрібно для встановлення переваги в повітрі”, – заявив генерал.

Він також зазначив, що хоча Україна була забезпечена деякою зброєю малої дальності, американські системи ATACMS були старішими варіантами з касетними боєголовками, менш потужними, ніж сучасні версії.

“Ми не даємо їм (українцям – ред.) те, що їм потрібно для перемоги. Радше, ми даємо їм достатньо, щоб залишатися на полі бою”, – вважає Брідлав.

Далі, на його думку, можливими є два варіанти розвитку подій.

“Якщо Захід покине Україну, вона буде відважно боротися, але загинуть ще десятки тисяч українців, і врешті-решт Росія підпорядкує всю Україну, яка знову стане васалом Росії”, – сказав Філіп Брідлав.

“Якщо Захід вирішить дати Україні те, що їй потрібно для перемоги, Україна виграє цю війну”, – додав генерал.

Тож наразі, як стверджує Брідлав, відповідальність за подальшу долю України лежить на Республіканській партії США.

“Питання до керівництва республіканців у Палаті представників полягає в тому, чи хочуть вони, щоб їх звинуватили в тому, що Росія виграла війну? Вони повинні відповісти на це запитання зараз”, – підсумував Філіп Брідлав.

Як повідомляло Інше ТВ, Якщо республіканці в Конгресі не профінансують Україну, їм доведеться дуже багато за що заплатити, – Байден



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube