Угорщина відмовилась видати Україні росіянина, підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої


22:1330.12.2023

Угорщина відмовилася видати Україні росіянина, підозрюваного у вбивстві в 2017 році Аміни Окуєвої, учасниці добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який складається з вихідців із північнокавказького регіону Чечні.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на поліцію.

Про те, що уродженець дагестанського Каспійська Ігор Редькін переховується в Угорщині, проєкту Радіо Свобода Кавказ.Реалії 29 грудня повідомив начальник управління Національної поліції України у Київській області Андрій Нєбитов.

За його словами, українська влада звернулася до прокуратури Угорщини з екстрадиційним запитом, але отримала відмову.

«Угорський суд відмовив в екстрадиції [Редькіна] через війну в Україні», – сказав начальник управління нацполіції в Київській області, співробітники якого розслідували справу про вбивство Окуєвої.

Втечу підозрюваного від слідства редакції підтвердив і колишній депутат українського парламенту Ігор Мосійчук, помічницею якого працювала Окуєва. За його словами, Редькін зміг залишити Україну в перші дні повномасштабного вторгнення російських військ минулого року.

Як повідомляло Інше ТВ, 30 жовтня 2017 року пі Києвом розстріляли автомобіль Аміни Окуєвой. Жінка загинула на місці, її чоловік отримав поранення.

За підозрою в причетності до вбивства Аміни Окуєвої в січні 2020 року був затриманий Ігор Редькін – на зброї, з якої вбили Окуєву, залишилось його ДНК.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube