Близько 200 винятків: в Естонії пояснили, чому дозволили ухилятись від санкцій проти рф


21:4320.12.2023

Естонія зробила необхідні винятки з санкцій проти росії, щоб уникнути екологічної небезпеки, пов’язаної із застряглими добривами, а також для того, щоб забезпечити перехід від російських інвестицій.

У Естонії наголошують, що винятки щодо санкцій, запроваджених проти росії, робили лише за крайньої потреби. Про це пише ERR з посиланням на заяву головного спеціаліста відділу санкцій і контролю за стратегічними товарами МЗС Андреса Сіплане, передає УНН.

За його словами, інколи дозволити ігнорування санкцій було необхідно з безпекових питань.

Коли почалася повномасштабна війна, у нас у портах була велика кількість добрив, які становили небезпеку для навколишнього середовища. Їх заморозили (залишили в порту – ред.), бо вони належали олігархам. Але ми мали щось робити, щоб уникнути катастрофи, тому з метою вивезення цих добрив було зроблено виняток – пояснив Сіплане.

Крім того, винятки робляться, коли для введених санкцій встановлюється перехідний період. Наприклад, якщо люди до повномасштабного вторгнення інвестували в фондовий ринок рф.

Тепер світ зрозумів, що це була не найкраща ідея, і люди мали можливість вийти з російського фондового ринку і позбутися своїх акцій до певної дати. Цей термін нещодавно настав – пояснив представник МЗС.

Читайте: “Український досвід показав, що приблизно 60% дронів не досягають цілей”, – Естонія про нові тренди в обороні (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube