Командувач ССО Хоренко дізнався про своє звільнення зі ЗМІ – Залужний такого подання не подавав


22:3303.11.2023

Як повідомляло Інше ТВ, Президент України Володимир Зеленський своїми указами від 3 листопада 2023 року змінив командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України – замість Віктора Хоренко призначив Сергія Лупанчука.

Генерал-майор Віктор Хоренко заявив про те, що він не знає причин своєї відставки з посади командувача Сил спецоперацій ЗСУ. За його словами, про звільнення він дізнався зі ЗМІ.

Про це він заявив під час включення в ефірі ток-шоу УП, пише «5-й канал».

“Причини особисто не знаю. Скажу так, дізнався про це із засобів масової інформації. Спілкувався з головнокомандувачем (Валерієм Залужним – ред.), який також пояснити мені цього не зміг. Главком мав робити відповідне подання, але він мені відповів, що такого не робив. Не розумію, що сталося”, – заявив Хоренко.

Він зазначив, що Залужний викликав генерал-майора і запитав, чи знає він про цю ситуацію. Хоренко відповів, що не знає.

Хоренко також запевний, що надалі “робитиме все, для перемоги України”.

Він також наголосив, що Залужний сказав йому, що питань чи претензій до нього щодо виконання бойових завдань немає. ССО, за його словами, працюють багато де на лінії фронту, планують ряд операцій, зокрема на Авдіївському напрямку. 

На запитання щодо того, чи мав він конфлікти з Офісом президента, Хоренко зазначив, що не буде коментувати: “нехай визначені особи дадуть на це відповідь”. Крім того, він сказав, що не має доступу до ОП, аби дізнатися про причини цього рішення.

Зі своїм наступником Хоренко ще не спілкувався.

Додамо, що в своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський заявив, що «генерал Віктор Хоренко, який командував Силами спеціальних операцій, продовжить виконувати спеціальні завдання у складі ГУР МО України».



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube