Словаччина припиняє допомогу Україні після перемоги на виборах проросійського Фіцо


08:0208.10.2023

Братислава не надсилатиме більше допомоги Києву, оскільки партії, які виступають проти такої підтримки, ведуть переговори про формування нового уряду після виборів, що відбулися минулими вихідними.

Про це пише Politico, передає Інше ТВ.

Тимчасовий уряд Словаччини заявив, що припинив надання військової допомоги Україні, оскільки політичні партії, які виступають проти такої підтримки, ведуть переговори про формування коаліції після виборів, що відбулися минулими вихідними.

“Бюрократичний уряд Словаччини, що йде у відставку, більше не надсилатиме Україні жодних військових матеріалів”, – заявив речник уряду.

Лівопопулістська партія “Смер” колишнього прем’єр-міністра Роберта Фіцо перемогла на парламентських виборах минулої суботи, пообіцявши припинити постачання зброї в Україну, заблокувати потенційне членство Києва в НАТО і виступити проти санкцій проти Росії.

Президент Словаччини Зузана Чапутова в понеділок попросила Фіцо спробувати сформувати коаліційний уряд. На це у нього є час до 16 жовтня.

“Рішення з цього питання має відображати результати нещодавніх парламентських виборів і слідувати за результатами переговорів про формування уряду, які відбуваються цими днями, – заявив Мартін Стрижинець, прес-секретар Чапутової. – Рішення про надання військової допомоги в цей конкретний момент створило б прецедент для майбутніх змін політичної влади”.

Як повідомляло Інше ТВ, Парламентські вибори в Словаччині виграли популісти, лідер яких обіцяв урізати допомогу Україні



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube