У США почалися слухання щодо імпічменту Байдена


08:2829.09.2023

Палата представників Конгресу США провела перші слухання в межах розслідування справи про імпічмент президента Джо Байдена. Про це повідомляє Кореспондент.

Слухання розпочаті на підставі розслідування, яке веде Республіканська партія. Її члени заявили, що чинний американський лідер збрехав про бізнес-справи членів сім’ї, зокрема сина Хантера Байдена, і не відокремив їх від своїх обов’язків як глава держави.

На слухання для надання свідчень викликали експерта з питань судової бухгалтерії, колишнього посадовця Міністерства юстиції США і двох професорів права.

Республіканці стверджують, що отримали банківські перекази від громадян Китаю, надіслані Хантеру, які нібито були здійснені на домашню адресу Джо Байдена в штаті Делавер – та незрозуміло, чи отримував він особисто ці гроші.

Зазначається, що під час першої години слухань, які проходили в Комітеті з нагляду Палати представників, не було виявлено нових даних про фінансові звʼязки Джо Байдена із сином Хантером.

У Білому домі стверджують, що поточне розслідування є необґрунтованим і продиктоване політикою напередодні майбутніх президентських виборів, які відбудуться у 2024 року. Прогнозується, що головним конкурентом Байдена стане його попередник Дональд Трамп, якому вже висунули кілька звинувачень.

Читайте: Байден-молодший судиться з адвокатом Трампа Джуліані через викрадення персональних даних



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube