Site icon inshe.tv

Головний суперник Трампа від республіканців на майбутніх виборах висунувся на пост президента США

Головний суперник Трампа від республіканців на майбутніх виборах висунувся на пост президента США 1

Defense Secretary Mark T. Esper meets with Florida Governor Ron DeSantis at the Naval Station Headquarters, in Pensacola, Fl., Jan. 22, 2020. (DoD photo by Army Staff Sgt. Nicole Mejia)

Губернатор Флориди Рон Десантіс – головний суперник Трампа від республіканців – офіційно висунувся на пост президента США на президентських виборах 2024 року.

Про це повідомляє Associated Press, передає «Слово і Діло».

Десантіса вважають найсильнішим конкурентом Трампа у Республіканській партії. Попри ультраправі погляди, він викликав значний інтерес серед виборців як молодша версія Трампа.

Однак наразі невідомо, чи змагатиметься Десантіс за президентське крісло з чинним главою США Джо Байденом, оскільки спочатку республіканці мають провести внутрішньопартійні вибори – праймеріз.

Зазначимо, за даними агентства, офіційно про своє включення до гонки губернатор оголосить у прямому ефірі з бізнесменом Ілоном Маском на платформі Twitter Spaces.

З 2015 по 2018 рік Десантіс був членом палати представників, а пізніше обійняв посаду губернатора Флориди.

У 2022 році переобрався на другий термін з відривом майже в 20% голосів, навіть незважаючи на те, що на посаді губернатора Десантіс підписав цілу низку непопулярних законів, у тому числі про обмеження абортів, спрощення носіння зброї та заборону операцій з трансгендерного переходу.

На майбутніх президентських виборах Десантіс боротиметься за номінацію від Республіканської партії з колишнім президентом Дональдом Трампом.

Як повідомляло Інше ТВ, сенатор-республіканець Тім Скотт офіційно оголосив про свою участь у президентських виборах у США. Вважається, що Скотт може відібрати суттєву підтримку виборців у іншого кандидата – Рона ДеСантіса, який вважається найбільшим конкурентом Трампа.

Exit mobile version