Site icon inshe.tv

У Відні затримали сина російського дипломата – його підозрюють у шпигунстві

У Відні затримали сина російського дипломата - його підозрюють у шпигунстві 1

Сина російського дипломата з громадянством Греції затримав спецназ міністерства внутрішніх справ Австрії на сході Відня. Управління державної безпеки підозрює його в шпигунстві на користь російської військової розвідки. Йому загрожує тюремний термін до п’яти років.

Про це повідомляють австрійські ЗМІ, які ознайомилися зі звітом міністерства передає Радио Свобода.

39-річного грека з російським корінням затримали у квартирі у віддаленому районі Відня ще 24 березня. Його вважали особливо небезпечним підозрюваним, у затриманні брали участь дві групи спецназу. У його квартирі був знайдений детектор жучків і прихованих камер, і саперний костюм, що забезпечує безпеку під час розмінування, – передає газета Kurier.

У Відні слідству вдалося виявити схованки для передачі інформації, якими міг користуватися підозрюваний. Поруч із ними опинялися російські дипломати. У квітні Австрія висилала трьох співробітників російського посольства у Відні та одного працівника консульства в Зальцбурзі. Їх звинуватили тоді в роботі, несумісній зі статусом дипломата. Чи пов’язана висилка із затриманням наприкінці березня – невідомо.

Підозрюваний міг отримав завдання зрозуміти, як Австрія відреагує на російське вторгнення в Україну, вважає обвинувачення. Стверджується, що він їздив до Москви перед лютневим наступом Росії. За останні 4 роки він здійснив щонайменше 65 поїздок до Москви, Мінська і Тбілісі.

Заарештований підтримував контакт із дипломатами і співробітниками розвідки різних країн. Його батько теж може бути пов’язаний із ГРУ. Він працював під прикриттям посади російського дипломата в Німеччині та Австрії. Відень відомий як центр міжнародного шпигунства, нагадує газета Kronen Zeitung. У місті може перебувати до 7000 співробітників іноземних розвідок, оцінюють в Управлінні держбезпеки.

В Австрії обвинувачений отримував соціальні виплати, повідомляє Express. Одночасно він купував нерухомість у Росії та Греції. Повідомляють, що затриманий міг проходити спеціальну військову підготовку в Росії. Він відмовився співпрацювати зі слідством. Підозрюваний не визнає пред’явлені йому звинувачення і відпущений до суду.

Exit mobile version