Site icon inshe.tv

Парламент Естонії оголосив терористичним російський режим

Парламент Естонії оголосив терористичним російський режим 1

Сьогодні, 18 жовтня, парламент Естонії (Рійгікогу) ухвалив заяву, в якій засуджує незаконну анексію території України та оголошує російський режим терористичним.

Про це повідомляє сайт естонського парламенту.

За ухвалення цієї заяви проголосували 88 депутатів.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак написав у Телеграм: “Дякую Естонії за базу. Режим Росії має бути визнаний терористичним у всьому цивілізованому світі”.

У заяві Рійгікогу жорстко засудив військові дії Росії проти України та незаконну анексію захопленої під час агресії території.

“Підтримуючи заклик парламенту України до держав і міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а Російську Федерацію – державою-спонсором тероризму, діям якої необхідно спільно дати відсіч. Рійгікогу закликає міжнародне співтовариство прийняти аналогічні декларації”, – йдеться у повідомленні.

Рійгікогу вважає за необхідне визнати терористичними організаціями збройні формування, створені Росією на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, та приватну військову компанію Вагнер.

Рійгікогу підтримує вимогу позбавити Росію статусу постійного члена Ради Безпеки ООН.

Парламент Естонії закликав Євросоюз і НАТО значно збільшити обсяг військової та гуманітарної допомоги Україні, а також підтримати повоєнне відновлення держави.

“Естонія всіма можливими засобами підтримує народ, державу та армію України у війні з агресором і вірить у перемогу України, оскільки лише це відновить мир у Європі”, – йдеться у прийнятому документі.

Exit mobile version