Клімкін розповів про таємну розмову Зеленського та Ердогана, яка відбулася за зачиненими дверима у Львові (ВІДЕО)


12:2320.08.2022

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що під час вчорашньої розмови у Львові турецький лідер Реджеп Ердоган розмовляв із українським колегою Володимиром Зеленський про можливість поновлення переговорів із РФ.

Клімкін вважає, поновлення переговорів на турецькому майданчику за посередництва Ердогана – непоганий варіант, оскільки турецький лідер є таким собі “медіатором між Заходом та РФ”.

Про це ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів для проєкту “Розмови про важливе” на YouTube-каналі ТСН.

“Насамперед, розмови, чи може бути поновлення переговорів з РФ і за яких умов, якщо може. Чи може бути зустріч на найвищому рівні, оскільки Володимир Зеленський неодноразово декларував, що він готовий до цієї зустрічі, але, звичайно, в жодному разі не на російських умовах. Оскільки РФ буде вести про капітуляцію, а не про серйозні переговори станом на сьогодні.  Звичайно, дуже хотілося, щоб поновлення переговорів відбулося на турецькому майданчику за його посередництва. Оскільки він (президент Туреччини Реджеп Ердогано – ред.) припідносить себе як медіатор між Заходом та РФ. І звичайно, між нами та Росією”, – зауважив колишній голова МЗС.

Він пригадав, що також є теоретична можливість зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Індонезії на саміті “Великої двадцятки”. Однак, за його словами, передумов для цієї зустрічі поки що немає.

“Знову ж таки, якщо для цього буде реальна передумова в Туреччині. 100% вони говорили про це, але це залишилося за кадром. І це правильно, оскільки проговорювати такі речі публічно, це тільки буде генерувати хвилю зради та перемоги, а це для спілкування Зеленського та Ердогана точно не потрібно”, – пояснив Клімкін.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube