Полиция открыла дело из-за угроз Мураева Бутусову. Но есть интересная деталь (ВИДЕО)


09:0906.04.2021

Полиция открыла уголовное дело по заявлению журналиста Юрия Бутусова об угрозах со стороны экс-нардепа, владельца телеканала Наш Евгения Мураева.

Об этом сообщает пресс-служба Нацполиции.

Бутусова уже допросили, проводятся другие следственные действия для установления и проверки всех обстоятельств инцидента.

Дело открыто по ч. 1 ст. 345-1 (Угроза убийством, насилием или уничтожением или повреждением имущества в отношении журналиста в связи с осуществлением им законной профессиональной деятельности) УК. Санкция – от исправительных работ до трех лет лишения свободы.

А дело было так:

Между журналистом Юрием Бутусовым и бывшим депутатом Евгением Мураевым произошла перепалка в прямом эфире, которая едва не переросла в драку.

Инцидент произошел в эфире телеканала Украина 24 во время ток-шоу Народ против с Наташей Влащенко.Бутусов назвал Мураева российским агентом, который на русском языке «говорит позорные вещи».

Экс-депутат перебил его, спросив: «А вы не понимаете русский?». Бутусов попросил не перебивать, отметив, что надеется на то, что его оппонент имеет «какое-то уважение и культуру дискуссии».

«Это очень досадно, что сейчас находится в студии человек, который закидывает тезисы, что «тут был конфликт» (о войне с Россией, — ред.), что «ничего не было на Майдане, на войне», что у нас тут, извините, «кто-то сам что-то спровоцировал», — продолжил журналист.

Мураев спросил: «А у вас есть аргументы?» Между гостями программы началась словесная перепалка.

Бутусов сказал Мураеву, что тот мог бы и постесняться, а тот спросил: «А чего мне должно быть стыдно?»

Журналист пояснил оппоненту, что имеет ввиду его вранье.

«Да нет, вы просто оправдывали это шесть лет, и будете отвечать за это тоже», — продолжил спор Мураев.

После этой фразы Бутусов подошел вплотную к Мураеву и попытался схватить его за руку. Мураев покинул студию, а Бутусов последовал за ним. Через минуту они вернулись в студию, Бутусов сказал последнюю фразу Мураеву: «Меньше размахивай здесь».

После эфира Бутусов на своей странице в Фейсбуке объяснил причины инцидента и рассказал, что было после этого в гримерке.

Полиция открыла дело из-за угроз Мураева Бутусову. Но есть интересная деталь (ВИДЕО) 1

“Мураєв говорив виключно російською, почав називати війну “конфліктом”, за який Росія, з його слів, взагалі не несе відповідальності. Що все що відбулось у 14-му це виключно проблеми створені у нас всередині, бо не треба було відстороняти законного президента Януковича. Сказав, що в 14-му році загострення у Харкові почались коли на Римарський вбили мирних мешканців (хоча сам російський бойовик Арсеній Павлов- “Моторола”, у кількох відомих інтервью розповідав детально що це саме він командував проросійськими найманцями), а на зауваження одного з ведучих Юрія Міхальчишина щодо російського походження “Мотороли” нахабно заявив, що “Моторола” насправді… з Донецька! Висновок, який зробив Мураєв, що кожній області України треба надати “особливий статус”, що тільки мирний шлях, що це ми все самі маємо робити згідно Мінським угодам, а Росія ні до чого.

Все це демонстративно російською мовою, тобто для демонстрації своїм російським кураторам “демократичної дискусії в Україні”. Що тільки ООН визнає порушення прав України, інші ні, тому миритися. Він робив зауваження й іншим виступаючим, і відчував себе господарем становища.

Я сказав, що такої демократії як в Україні нема в жодній поважаючий себе країні. Хіба можна припустити, що десь на телеканалі в Росії політик українською мовою міг би сказати, що це Росія видає медалі “За взятие Крыма” с датой 20 февраля 2014-го года, що захоплено було в бою 15 російських військовослужюовців, яких показали всьому світу, які визнали вторгнення? Хіба можна припустити, щоб на якомусь телеканалі в США якийсь політик виступав з вихвалянням Усами Бін-Ладена? Ні. Я не міг не відреагувати, і сказав, що він просто російський агент та брехун. А коли він почав мене перебивати, я встав та підійшов до нього, щоб він був змушений відволіктися від потоку своєї брехні та зрозумів, що його антидержавні заклики не залишаться без відповіді.

Після ефіру, розлючений Мураєв у колі охорони зайшов до кімнати де зберігалися речі, під камерами спостереження, і у присутності Лямец Сергей та десятка працівників та гостей закричав мені приблизно так: “Это мой телеканал! Еще раз такое сделаешь, я тебя у…бу! Если бы это не был мой телеканал, я бы с тобой разобрался прямо здесь!

“У відповідь я сказав: “Ось ти і проявив себе, ти просто бандит за російські гроші, і тебе дратує коли тобі це говорять. Давай, спробуй, я готовий тобі відповісти”.

Мураєв постояв, розгорнувся та пішов. Навколо нього було мабуть 5 чи 6 охоронців, вони дуже кумедно виглядали.

А тепер висновки:

1. Чи працює у нас в Україні закон? Чи варті чогось постанови Верховної Ради, співчуття чотирьом загиблим Воїнам від президента України? Чи справді лякають санкції РНБО російсбку агентуру чи їм можна визнавати наявність телеканалів для російської пропаганди, та створювати картинку для Кремля? Чому Мураєв відчуває себе настільки безкарним? Сподіваюсь, що насамперед керівництво України має дати політичну оцінку пропаганді Мураєва. Варіант тільки один – санкції на його телеканал “Наш” та на нього самого. Бо який може бути “особливий статус” усіх областей України? Це прямий заклик до сепаратизму. У нас не вибірковий підхід до зрадників, хіба не так?

2. Звертаюсь до Служби безпеки України – чи є заклик надати “особливий статус” областям України та інші заяви Мураєва на ефірі закликами до сепаратизму, і чи буде відповідати за законом російська агентура? Також передам заяву. 3. Звертаюсь до Міністерства внутрішніх справ. Мені погрожували. У присутності свідків. Вимагаю порушити справу щодо погроз журналісту, вилучити відеозаписи камер спостереження у знімальном павільйоні на вулиці Жилянська 101-А, провести допит свідків, оприлюднити відео погроз Мураєва у кімнаті для гостей. Сподіваюсь, с нас працюють закони, які захищають громадян України.

4. Прошу розглянути ганебні дії Мураєва у комітеті зі свободи слова Верховної Ради та у Нацраді з телебачення та радіомовлення, та надати оцінку, чи припустимо під час війни вести таку ганебну російську пропаганду як Мураєв. Ми незалежна держава чи доданок РФ, чи ганьбити Україну буде і надалі залишатись прибутковим бізнесом для таких мураєвих”, – написал Бутусов.

После этого полиция и открла уголовное дело.

А теперь интересгая деталь. Мураева все называют собственниковм телеканала “Наш”. Описанный инцидент произошел в гримерке после программы “Народ против” на ” Украина 24″. Именно там Мураев сказал Бутусову “Это мой телеканал! Еще раз такое сделаешь, я тебя у…бу! Если бы это не был мой телеканал, я бы с тобой разобрался прямо здесь”!

До сих пор было известно, что канал «Украина 24» входит в медиа-холдинг «Медиа Группа Украина», которой владеет группа «Систем кэпитал менеджмент» бизнесмена Рината Ахметова. В последний год канал стал чуть ли не основной площадкой для ОП Зеленского. Официально об изменении в структуре собственности канала не сообщалось.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube