Побратим николаевского губернатора Дмитро Ярош поддержал блокаду и потребовал отставок в силовых ведомствах


20:4714.03.2017

Общественное объеденение Дмитрия Яроша “Дія” сделало заявление по поводу силового разгона блокады Донбасса, в котором потребовало прекратить применение силы к протестующим и сменить руководство МВД и профильных комитетов СБУ. Об этом сообщила пресс-служба “Дії”.

В частности, в заявлении говорится о требовании урегулировать конфликтные вопросы торговли с Россией и временно оккупированными территориями на законодательном уровне. Объеденение Яроша просит внести правки в закон “Об обеспечении прав и свобод граждан и правовом режиме на временно оккупированной территории Украины”.

Кроме этого, в объединении требуют изменить руководство МВД и профильных отделов СБУ “на такое, которое способно наладить эффективную борьбу с контрабандой товаров и реально повлиять на уровень преступности в прифронтовой зоне”.

ЗАЯВА ГО “ДІЯ” З ПРИВОДУ СИЛОВОГО РОЗГОНУ “БЛОКАДИ ДОНБАСУ” У КРИВОМУ ТОРЦІ

Протягом останнього часу ми бачимо, що політика державної влади полягає виключно у реагуванні на виклики та протестні настрої. Щоб влада згадала про окупований Крим, знадобилася блокада. Щоб привернути увагу політиків до ситуації із торгівлею з тимчасово окупованими територіями – знадобилася блокада. А до того, як стався черговий вибух суспільства, набагато простіше було ігнорувати проблему, ніж її вирішувати.

З перших днів війни прогресивна частина української громади вимагає чітких формулювань та характеристик для окупантів, війни, окупації, колаборантів та ін. На третьому році війни в суспільстві існує гостра потреба назвати нарешті речі своїми іменами і привести чинне законодавство у відповідність з реаліями.

Тому Верховною Радою та Кабінетом Міністрів України мусять бути терміново прийняті всі необхідні регуляторні акти, які мають внести ясність до цього питання. Зокрема, внесені правки в Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», а його дія розширена на територію тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Виписані всі необхідні переліки, положення та порядки для максимального спрощення гуманітарних процесів у регіоні та унеможливлення процесів кримінальних.

Потрібно також забезпечити максимальну прозорість та публічність цих процесів, щоб унеможливити або звести до мінінмуму непорозуміння між владою та громадянським суспільством.

В світлі останній подій вимагаємо:

Врегулювання конфліктних питань торгівлі з державою-окупантом та тимчасово окупованими територіями на всіх рівнях законодавства.
Недопущення силових заходів та кримінального переслідування активістів «Блокади Донбасу».
Зміну керівництва МВС та профільних відділів СБУ на таке, яке здатне налагодити ефективну боротьбу із контрабандою товарів та реально вплинути на рівень злочинності у прифронтовій зоні.
Ми закликаємо патріотичні опозиційні сили до об’єднання, з метою убезпечення держави від реваншу так званих “опоблоків” – залишків старої віджилої системи, які все ще знаходять підтримку на виборах і час від часу підіймають голови.

Тільки виважена, усвідомлена більшістю чітко визначена позиція і наполеглива діяльність по її реалізації приведуть нас до перемоги!

Торговая блокада продолжается на железнодорожных путях и некоторых дорогах Донбасса с 26 января.


Напомним, как сообщало Инше ТВ, в понедельник сотрудники Службы безопасности Украины задержали в зоне проведения антитеррористической операции 43 человека с оружием. Ранее штаб торговой блокады сообщил о том, что неизвестные на БТР-ах начали штурм редута в Кривом Торце. В СБУ заявили, что не штурмуют «блокадников», а проводят контрдиверсионные мероприятия

Вечером луцкие активисты зашли в здание Волынской ОГА. В Виннице сторонники блокады ОРДЛО провели митинг и устроили пикет у здания областного управления СБУ — жгли шины. В Ровно и Черновцах активисты, поддерживающие «блокадников», зашли в ОГА

Напомним также, что на пресс-конференции николаевского губернатора Дмитрий Ярош шуткой поблагодарил Алексея Савченко за помощь в борьбе за независимость Украины: «Если что – мы тебя застрелим, Лёша!»

 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube