Нардеп Аркадий Корнацкий призывает Президента уволить главу Николаевской ОГА Вадима Мерикова и расследовать его «преступную деятельность»


19:1509.06.2016

Народный депутат Украины Аркадий Корнацкий призывает Президента Украины Петра Порошенко уволить главу Николаевской облгосадминистрации Вадима Мерикова и расследовать его «преступную деятельность». Об этом народный депутат Украины написал на своей странице в Фейсбук.

«Корупційний скандал, який виплив на поверхню після затримання й звинувачення в хабарництві першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації М. Романчука, є тільки верхівкою гіганського айсберга, стверджує народний депутат України, обраний по 132 виборчому округу Миколаївщини, Аркадій Корнацький.
«Ні для кого на Миколаївщині не секрет, що Романчук – несамостійна фігура, що він і кроку не міг ступити без відома свого безпосереднього керівника Вадима Мерікова. А знайдені у нього під час обшуку 300 тис. доларів є просто копійками, порівняно з масштабами корупційних фінансових потоків у Миколаївській області, які контролює Меріков», – наголошує Аркадій Корнацький.
За словами народного депутата, він особисто неодноразово надсилав звернення до Президента України Петра Порошенка, в яких наводив факти зловживань і корупційних дій голови Миколаївської ОДА Мерікова та його команди.
Так, на думку Корнацького, одним із перших злочинів на посаді голови ОДА В. Мерікова є зупинка народних люстраційних процесів, які розпочались після Революції гідності: “Зупинення здорових “майданівських” процесів, зачистка обласного громадського активу від людей, які явно не дивитимуться крізь пальці на махінації нових очільників обласної влади, були вкрай необхідні Мерікову для формування повністю підконтрольної йому “команди”, яка допомагатиме у зловживаннях і мовчатиме, і для розстановки цих людей на всі керівні посади у області,” – пише нардеп у своєму зверненні до Президента України.
Після свого призначення Меріков розпочав перерозподіл корупційних потоків, тіньового бізнесу та збереження корупційних схем, започаткованих попереднім керівництвом області, зокрема одіозним “регіоналом” Кругловим. У листі наводяться дані, що за посередництва й участі Круглова Меріков зустрівся з представниками власників Миколаївського глиноземного заводу, щоб домовитись про переадресацію хабарів, які платили за те, щоб державні органи закривали очі на деякі аспекти діяльності МГЗ.
В області широко відомо про кілька напрямків корупційної діяльності В.Мерікова, один з них практично відкритий, “офіційний”, інші – підпільні, пише нардеп від Миколаївщини: «”Офіційна” діяльність з корупційними цілями ведеться шляхом призначення “своїх людей” на керівні посади в органах влади і управління, а також у підприємствах і організаціях із значними матеріальними ресурсами та фінансовими потоками, з метою заволодіння частиною цих коштів та ресурсів.
Прикладів таких призначень чимало, від “Зорі-Машпроект”, де він (Меріков) прилаштував родича на фінансову посаду з очевидною метою контролювати сумнівні платежі, до державних сільгосппідприємств, де головною ціллю є заволодіння землею».
На окрему увагу заслуговує те, як Вадим Меріков взяв під контроль правоохоронні структури області. Завдяки близькому знайомству з Міністром внутрішніх справ Аваковим навесні 2014 року він добився призначення на посаду начальника Головного управління МВС України в Миколаївській області свого рідного брата, А.Мерікова, а в серпні 2014 року змінив його на так само відданого йому особисто В. Гончарова.
Аркадій Корнацький наголошує, що зараз “міліція на Миколаївщині існує виключно для корупційних потреб Мерікова, “кришування” кримінального й тіньового бізнесу, прикриття “тітушок”, а останнім часом чомусь ще й “зміцнюється” кадрами з Луганщини, які відомі як хабарники й прихильники сепаратистів”.
Якщо підсумувати, потоки брудних коштів стікаються до губернатора Мерікова мало не з кожного легального й нелегального бізнесу Миколаївщини, а перелік конкретних злочинів Мерікова практично дорівнювався б переліку всіх його реальних діянь на посаді голови ОДА.
У зв’язку з цим народний депутат від 132 виборчого округу Миколаївщини Аркадій Корнацький звертається до Президента України Петра Порошенка з закликом якнайшвидше звільнити з посади голови Миколаївської ОДА В. Мерікова та всіх всіх його ставлеників і провести розслідування його злочинної діяльності на цій посаді», – сказано на странице нардепа Аркадия Корнацкого в Фейсбук.

1 2 3



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube