УНА-УНСО штурмовали Львовский горсовет, чтобы задержать Садового


13:4609.06.2016

Активисты УНА-УНСО сорвали сессию Львовского городского совета, чтобы добиться задержания мэра города Андрея Садового. Об этом идет речь в заявлении на официальном сайте  УНА-УНСО, которая является одним из организаторов беспорядков.


“Сьогодні, 9 червня, активісти УНА-УНСО разом зі представниками Спілки ветеранів АТО, іншими громадськими організаціями та небайдужими мешканцями Львова розпочали безстроковий пікет Львівської міської Ради з вимогою негайної відставки та затримання мера міста Андрія Садового. УНА-УНСО домагатиметься розслідування його діяльності на займаній посаді, яка призвела до катастрофічних наслідків для Львова!

«Ми вважаємо мера відповідальним за надзвичайну ситуацію, яка склалась в місті по багатьом питанням! Терпінню людей є межа! Роками відбувається “дерибан” історичної частини Львова: знищена унікальна бруківка, зносяться під видом реставрації старі австрійські будинки, зокрема, також знищений історичний будинок композитора Ярославенка. Подивіться, що відбувається в комунальній сфері: вже кілька місяців поспіль знову немає гарячої води, при відсутності ремонтних робіт, ми платимо необґрунтовані рахунки за опалення влітку! Не дотримуються передбачені законодавством пільги для учасників АТО, зокрема у питанні виділення їм земельних ділянок та безліч інших болючих проблем містян ніяким чином не вирішуються.

Проте останньою краплею, що переповнила чашу нашого терпіння, є загроза екологічного лиха, що неминуче насувається на регіон! Ситуація на Грибовецькому сміттєзвалищі  сьогодні є не просто жахлива, це некерована катастрофа! Там досі тривають пожежі, а пожежників не допускають з огляду не небезпеку, вчора долучилась авіація до гасіння – результатів все одно немає. Нове сміття вивозити нікуди! І все це результат абсолютної бездіяльності мера Садового! Було 42 інвестори на будівництво нового сміттєперероблювального заводу, двох з яких пропонувала і УНА-УНСО – надійні відомі підприємства з Франції та Німеччини! На прозорих умовах, надзвичайно вигідних для міста! Але Садовий вимагав від потенційних інвесторів хабарі в об’ємі більше, ніж вартість побудови заводу!

Ми вимагаємо негайної відставки Андрія Садового, затримання його правоохоронними органами та прозорого розслідування його діяльності на займаній посаді! Ми складаємо наразі наші вимоги разом з юристами, подаємо їх до прокуратури та до суду, і будемо домагатись розгляду та прийняття рішення по суті до кінця! Зберемо журналістів, проведемо прес-конференцію, зробимо максимальний розголос обставин цієї справи! Ми не дамо уникнути цій людині відповідальності за скоєне!»

   У цей час вхід до Ратуші охороняли близько більше сотні працівників «Муніципальної варти» та Національної поліції. Всередині Ратуші також перебували близько сотні спецпризначенців зі щитами та у шоломах, хоча ми не бачимо потреби у таких заходах безпеки. Незважаючи на застосування проти активістів сльозогінного газу та штовханину, яку влаштували правоохоронці, перешкоджаючи нашому доступу до сесійної зали, ми проти будь-яких провокацій  і вимагаємо розв’язання ситуації у правовому полі!
    Станом на 11:00 9 червня активістам вдалось потрапити до будівлі Ради та захопити трибуну сесійної зали Львівської міськради, оголосивши там попередні вимоги. Слід зазначити, що окрім вимог УНА-УНСО, багато болючих питань було піднято і представниками інших громадських організацій, які потрапили до зали. На жаль, більшість депутатів одразу покинула залу, що в черговий раз доводить, наскільки їм байдужі реальні проблеми міста! Секретарю Львівської міськради Анатолію Забарило довелось оголосити про закриття засідання сесії.
В даний час керівники УНА-УНСО в Львіській області та представники інших громадських організацій Львівщини працюють з юристами щодо подальших дій. Слідкуйте за новинами на нашому сайті, ми будемо оновлювати інформацію в процесі розгортання подій”, – сказано в заявлении.


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube