Николай Томенко: “Я не обещал развивать сеть магазинов “Рошен””


15:0226.03.2016

Изгнанный из нардепов на вчерашнем чрезвычайном съезде “БПП-Солидарность” Николай Томенко на своей странице в Фейсбуке резко прокомментировал и сам съезд, и свое изгнание.

“Вчора не хотів проти ночі детально коментувати історію з таємним з’їздом БПП.
Тому пишу зранку. В перших рядках свого запису хочу подякувати керівництву партії та лічно, перепрошую, особисто президенту за актуалізацію теми політичної відповідальності за передвиборчі обіцянки. Нагадаю, що мене як політичного та громадського діяча й позапартійного, Порошенко запросив для участі у президентських та парламентських виборах. Для визначення принципів діяльності ми підписали угоду про співпрацю у розробці української гуманітарної політики. Згодом були передвиборчі програми і обіцянки в контексті боротьби за європейські стандарти життя, український світ, відокремлення бізнесу від політики тощо. Що відбулося після виборів, ви знаєте самі…..
Отож, популярно кажучи: я точно не обіцяв виборцям розбудовувати мережу фірмових магазинів “Рошен” від Києва до глухих карпатських сіл і водночас закривати школи, лікарні, ПТУ чи дитячо-спортивні заклади. Більше того як відповідальний політик який не пропустив жодного засідання (дивись письмову реєстрацію) не голосував за законопроекти, яких не бачив і не читав, бо так попросив президент. Я виступав проти авантютних і антиукраїнських змін до Конституції, антилюдського бюджету … І всі ці мої дії відповідають нашим передвиборчим обіцянкам. Тут щоправда є одна делікатна річ – багато нинішніх керманичів партії , особливо, з команди черновецького, з виборцями не зустрічалися, вони округами і місцями в списку торгували!
Отож, рішення з’Їзду важливе з погляду на питання відповідальності. Я готовий до спеціальної доповіді на засіданні парламенту щодо цього питання і чекаю на ухвалення закону про імперативний мандат, про який говорить стаття 81 Конституції”, – написал Томенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube