Скандал: Садовой заявил о прессинге и подкупе депутатов “Самопомочи” перед голосованием в ВР, Гройсман апеллирует к Генпрокуратуре


16:3129.08.2015

Вчера, 28 августа, на внеочередном объединительном съезде “Солидарности” Юрий Луценко заявил о том, что, несмотря на сопротивление некоторых фракций, ВР просто обязана проголосовать за децентрализационные изменения в Конституцию в первом чтении. Голосование за изменения в целом, по его словам, должно состояться после местных выборов.

Сегодня мэр Львова Андрей Садовой, идеолог и вдохновитель партии “Самопомич”, сообщил на своей странице в “Фейсбуке” о том, что на народных депутатов от этой партии оказывается давление.

“Пішов жорсткий пресинг народних депутатів перед понеділковим голосуванням по Конституції. Також буде спроба розколу фракції Самопомочі. Пропонують гроші, посади, перспективи і тд.

Я абсолютно переконаний в твердій, принциповій позиції більшості своїх колег. Щодо тих кількох, які вагаються – залишається сподіватись, що в дитинстві вони встигли прочитати правильні книжки”, – написал Андрей Садовой.

В этой связи спикер украинского парламента Владимир Гройсман сделал заявление, которое опубликовано на сайте ВР. В нем сказано:

“Напередодні доленосного голосування Верховної Ради України щодо конституційних змін (для проведення реформи децентралізації влади) Андрій Садовий заявив, наче парламентську фракцію «Самопоміч» намагаються підкупити.

Зваживши на серйозність таких слів, я закликаю Генеральну прокуратуру України та Національне антикорупційне бюро України в стислі терміни провести розслідування й надати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування.

Закликаю Андрія Садового оперативно надати всю необхідну інформацію для проведення об’єктивного та належного розслідування.

На нас дивиться вся європейська спільнота та весь демократичний світ. Ми не маємо права легковажити децентралізацією та гратися в політичні недомовки. На кону реформи та майбутнє України”.

Ждем развития событий!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube