Андрій Вадатурський: Попередній аналіз урядових пропозицій змін Держбюджету 2015 більш оптимістичний, ніж ми очікували в грудні


20:0118.02.2015

Про це сказав народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Андрій Вадатурський, коментуючи Проект Закону Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

А.Вадатурський вважає, що цей проект не є ідеальним, як і всі попередні проекти бюджету та його доповнень, що вносив Кабмін, і потребує суттєвого доопрацювання. Утім, на думку народного депутата, варто відзначити  позитивні моменти. Серед таких він назвав пропозицію кабміну збільшити витрати на пільги й субсидії для населення з оплати житлово-комунальних послуг більше, ніж на 12 млрд. грн., та на допомогу  громадянам, переміщеним із тимчасово окупованих територій, майже на 3 млрд. грн.

«Вперше за кілька останніх років на 2015–й передбачається фінансування програми зі здешевлення кредитів у агропромисловому комплексі загальним обсягом 300 мільйонів гривень», – наголосив А.Вадатурський.

Він також звернув увагу на те, що уряд заклав 200 млн. грн.  на погашення заборгованості із зарплати шахтарям, яка утворилась на 1 січня поточного року.

«Попередній аналіз урядових пропозицій змін Держбюджету 2015 більш оптимістичний, ніж ми очікували в грудні», – резюмував А.Вадатурський.

Нагадаємо, 16 лютого 2015 року в парламенті був зареєстрований Проект Закону Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр.№2147).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube