З початку вторгнення в Миколаєві загинула 121 цивільна людина. Мер міста – про атаки росіян і сьогоднішній обстріл (ВІДЕО)


21:1014.07.2022

З початку вторгнення в Миколаєві загинула 121 людина.

Про це сьогодні, 14 липня, в своєму ефірі в соцмережах повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

«За 141 день в місті Миколаєві не було бомбардувань 21 день. За весь час війни в місті Миколаєві загинула 121 людина. Це люди, які просто жили в місті Миколаєві. Вони не були військовими, вони не були нацистами, вони просто жили мирним життям і загинули від бомбардувань», – сказав мер.

Щодо сьогоднішнього обстрілу Олександр Сєнкевич відмітив, що по місту було випущено 9 ракет з різних систем.

«Ми бачимо, що росіяни випускають різні ракети, різних типів, фактично просто утилізують той непотріб, який в них там накопичився. Є ракети типу «Калібр», є ракети типу Х-22, є ракети взагалі ППОшні – системи С-300, які сьогодні прилетіли, як та ракета, яка сьогодні влучила в готель «Миколаїв» (насправді, це вже не готель, це всі миколаївці знають, це бізнес-центр). Вони стріляють всім, що у них є, просто нищать нашу інфраструктуру. Вони хочуть вбити як можна більшу кількість українців», – сказав мер.

Міський голова зауважив, що ударною хвилею пошкодило і будинки, які знаходились поряд з бізнес-центром, двома школами, стадіоном. «В одному районі це 14 багатоквартирних будинків, в іншому – це 3 приватних будинки, які пошкоджені, навіть дахи. І в торгово-розважальному центрі повилітали шибки. В жодному з цих об’єктів не було військових», – сказав Сєнкевич.

Також мер підкреслив, що система ППО в місті є, «і кількість ракет, яка долітає до нас, значно менша, ніж вилітає». Хоча, як каже Сєнкевич, простіше збити ракету, яка вилітає з моря, ніж ту, яка вилітає за 40-50 км, а найчастіше Миколаїв обстрілюють з Херсонської області.

Як повідомляло Інше ТВ, По Миколаєву вдарили 9 ракетами з С-300, пошкоджено школу, готель, об’єкт транспортної інфраструктури

Також повідомлялось:

Внаслідок ранкових обстрілів Миколаєва пошкоджено 18 тролейбусів (ФОТО)

Після ранкового ракетного удару мер Миколаєва обізвав росіян дебілами і подякував комунальникам (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube