Ворог обстріляв з «Градів» і «Смерчів» Дніпропетровщину і Миколаївщину, завдав ракетного удару по Одещині – ОК «Південь»


16:0113.07.2022

Поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 15.00 13 липня напружена, але контрольована силами оборони.

Про це повідомили в Оперативному командуванні «Південь», передає Інше ТВ.

Противник, вражений власними втратами та артилерійсько-ракетним впливом наших сил, продовжує облаштування рубежів оборони та підступні обстріли тилових районів півдня.

Вночі з реактивних систем залпового вогню «Град» через Каховське водосховище атаковано Нікопольський район. Зруйновано гаражі та ангари із сільськогосподарською технікою. Втрат серед місцевого населення нема.

Пізніше вночі нанесено ракетний удар по Одещині. Зруйнована будівля свиноферми. Людських втрат нема.

На світанку сімома реактивними снарядами з РСЗВ “Смерч” здійснено обстріл Березнегуватського району Миколаївщини. Зафіксовано влучання в поліклініку, на подвір’я приватного будинку, у фермерське господарство та по сільськогосподарських угіддях. Жертв та постраждалих нема, масштаби руйнувань уточнюються.

Нічні ракетно-артилерійські удари наших підрозділів відбулися, зокрема, по скупченню сил противника у Чкаловому та по складу боєприпасів у Чорнобаївці.

Двічі нашими зенітно-ракетними підрозділами в Нікопольському районі було знищено безпілотник-розвідник, якими ворог намагався викрити наші позиції та скорегувати свій вогонь.

Наразі підтверджені втрати противника за ніч складають 11 рашистів, 3 одиниці броньованої та 2 – автомобільної техніки. Решта втрат дорозвідується.

В північно-західній частині Чорного моря в готовності до нанесення ракетних ударів, перебувають 2 надводних і 2 підводних ракетоносії, споряджені 24 «Калібрами», а також 2 вдк.

Як повідомляло Інше ТВ, В лікарнях Миколаєва з початку вторгнення отримали допомогу майже 2 тисячі поранених



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube