Більшість населення Миколаєва мають антитіла до ковіду – начальниця УОЗ Миколаївської міськради


14:4513.07.2022

Відсоток городян, які мають антитіла до ковіду, дуже високий, і це дає надію, що чергова хвиля ковіду, якої очікують вже восени, буде не такою злоякісною.

Про це сьогодні, 13 липня, повідомила начальниця УОЗ Миколавської міськради Ірина Шамрай, передає Інше ТВ.

– Спілкувалися ми недавно з керівником нашої обласної станції переливання крові. Кожному реципієнту, який здає кров, вони перевіряють наявність антитіл до ковіду. Можемо сьогодні констатувати, що дуже висока кількість людей, які здають кров, мають антитіла до ковід. Цей відсоток, за даними нашої станції переливання крові, може доходити до 90. Тому захищеність у наших пацієнтів є, і є надія на те, що все-таки ця епідемія, продовження якої ми можемо очікувати восени, буде мати менш злоякісний характер, і більше будуть пацієнти лікуватися амбулаторно, – сказала начальниця міського УОЗ.

Ірина Шамрай вкотре закликала городян не зволікати з вакцинацією від ковіду. Так, зараз реєструється невеличка кількість захворілих (за минулий тиждень таких було 24 по місту, з них 4 дитини, і 63 по області, у всіх – там омікрон), але для вироблення імунітету потрібен час.

Як повідомляло Інше ТВ, Голубовська: ковід повернеться, але його можуть перемогти інфекції, пов’язані з війною.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube