Доба війни на Миколаївщині. Окупанти запалювальними снарядами підпалюють поля, знищують врожай


06:0607.07.2022

В місті були 4 повітряні тривоги. Станом на 6 липня починаючи в ночі та кожного ранку тривають обстріли з боку військ Росії. Було обстріляно Широківську громаду, Березнегуватську, Первомайський район та Очаківську ОТГ. Квітневе Первомайського району та Нечаянне. Усього за добу дві особи цивільних загинули, вісім отримали поранення. На сьогодні 683 об’єкти пошкоджено або знищено. З них житлового фонду 4 тисячі 362. Наразі знеструмлено 97 об’єктів від водовідведення та водопостачання.

Страждають села у глибині та на лінії зіткнення. Наприклад, одна людина загинула під час влучення ракети у склад агропромислового підприємства, там лежало зерно. Сторож загинув. Метою був ангар.

Якщо брати останній тиждень, більше 30 ракет було, дуже багато збило ППО, але в основному цілі були – Будинок культури, сільгоспсклад, будівля Баштанської адміністрації. Внаслідок ракетного удару по селу Нечаяне Миколаївського району пошкоджено будівлю сільської ради, шість приватних житлових будинків, приміщення магазину, господарські спорудження, 10 транспортних засобів. Одна людина загинула. Будь-які військові об’єкти на даних територіях відсутні.

80% обстрілів Миколаєва російськими військами походять із реактивних систем залпового вогню. Техніка окупантів, з якої вони стріляють по місту, стоїть у селі Зеленівка Херсонської області, тож снаряди долітають до Миколаєва за 2 хвилини. Окупанти запалювальними снарядами підпалюють поля з урожаєм зерна в районі смт Первомайське Баштанського району. Місцеві жителі самотужки намагаються гасити вогонь. Селище знаходиться в безпосередній близькості до лінії фронту, під постійними обстрілами, з березня без електрики і без газу, без води, жителі практично всі покинули населений пункт, залишилися одиниці тих, хто не бажає залишати свої будинки. Орки запалювальними снарядами підпалюють поля із зерном. Місцеві чоловіки, які залишилися, незважаючи на небезпеку, власними силами рятують урожай.
Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 8 осіб.Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів та отримують необхідну допомогу.

Загалом станом на сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 289 громадян, які постраждали від атак окупантів на Миколаївську область. Ще 102 потерпілих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube