Начальник Миколаївської ОВА озвучив види на врожай-2022 (ВІДЕО)


14:5506.07.2022

Цьогорічний врожай буде майже вдвічі менший, ніж минулорічний.

Про це сьогодні, 6 липня, на брифінгу в Media Center Ukraine – Ukrinform сказав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– По статистиці, прогноз – 2,2 млн.тонн. Минулий рік був дуже врожайним, там було 3,8 млн.тонн. Майже вдвічі (менше – прим.ред.), – сказав Віталій Кім.

Також очільник області розповів про проблеми, з якими стикаються аграрії.

– Люди свою землю дуже поважають і люблять, і вони збирають врожай незалежно від ризиків. Проблема зараз в тому, що немає ціни, і логістика теж дуже важка, в тому числі на кордоні з західними країнами, куди воно має йти, і де ще працюють порти, – там великі черги. Велика вартість, і багато «з’їдає» логістика. Тобто великі підприємства, які мають запас міцності в грошах, вони складують товар і чекають більш вигідної ціни. Маленькі підприємства, які не мають такої змоги, вони страждають більше, і ми ведемо переговори з підприємствами, які можуть закуповувати в нашому регіоні, але повторюсь: ризики військові дуже ускладнюють цей переговорний процес, – сказав начальник Миколаївської ОВА.

Він додав, що не в складах для зберігання сільськогосподарської продукції зараз проблема: «Склади в нас є, питання в грошах. Тому що товар – це добре, але треба гроші, щоб можна було продовжувати посівну надалі».

Як повідомляло Інше ТВ, Начальник Миколаївської ОВА застеріг від шахраїв, які дзвонять від його імені, та попередив конфліктуючих аграріїв, що весь врожай заберуть на користь ЗСУ (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube