МОЗ передасть Миколаївщині нову рентген-установку з С-аркою, яка була закуплена за пожертви у рамках ініціативи UNITED24


08:0230.06.2022

Заклади охорони здоров’я, що розташовані в прифронтових регіонах, а також військові госпіталі отримають нові рентгенівські установки з C-аркою.

Завдяки такому обладнанню хірурги зможуть проводити операцію під візуалізованим контролем.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ України з посиланням на заступницю міністра охорони здоров’я Марію Карчевич, передає Інше ТВ. 

«За своєю суттю це пересувне компактне обладнання для рентгенологічного обстеження, яке дозволяє робити діагностику пацієнту в момент оперативного втручання. Це особливо важливо у випадках, коли пацієнта привозять у тяжкому стані, а лікарю потрібно швидко реагувати. Точність і швидкість діагностики — критична, від цього може залежати результат операційного втручання», — прокоментувала Марія Карчевич. 

Обладнання придбане коштом пожертв у рамках ініціативи UNITED24. 

Конкурентні закупівлі провело ДП «Медзакупівлі України».

Загалом закуплено 10 рентгенівських установок разом з рентгенопрозорими столами і наборами рентгенозахисного одягу. Загальна вартість закупівлі становить 26,8 млн гривень. 

Перші 5 апаратів уже мають прибути в Україну наступного місяця. Очікується, що нове обладнання розподілять у заклади охорони здоров’я, які приймають поранених у прифронтових регіонах. Насамперед йдеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Сумську, Миколаївську області.

Ще 5 апаратів будуть розподілені на військові госпіталі.

Загалом за  півтора місяця збору коштів у рамках кампанії UNITED24на рахунки МОЗ надійшло 82,8 млн гривень.

Дякуємо кожному, хто сьогодні підтримує систему охорони здоров’я і робить свій внесок у відновлення лікарень. Якщо бажаєте підтримати медиків і зробити пожертву — перейдіть на сайт платформи. Разом — переможемо.

Як повідомляло Інше ТВ, Rolls-Royce передала МОЗ два надпотужні генератори – один поїде до Миколаєва (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube