У Миколаєві дві дівчини вступили до лав Збройних Сил України (ФОТО)


18:4528.06.2022

У Миколаївському обласному ТЦК та СП відбулися урочистості з нагоди складання Військової присяги на вірність українському народові … дівчатами.

Перед командуванням, товаришами і батьками молоді українки Лідія та Марина поклялися бути вірними українському народові.

Про це повідомили в Оперативному командуванні «Південь», передає Інше ТВ.

При цьому дівчата запевняють, що при потребі разом із хлопцями готові захищати Батьківщину зі зброєю в руках.

Ліда розповіла, що відчула справжній жах від вторгнення рф на територію її міста Херсон: «Я достатньо вмотивована громадянка України і хочу захистити країну та повернутися в своє місто. Ворог забрав мою домівку, мій бізнес, друзів, знайомих та багато чого іншого. Це інше – могила мого чоловіка, моєї рідної людини, яка також залишилася в окупованому Херсоні. Він був коханням всього мого життя, моєю душею, моєю опорою. Коли російські окупанти зайняли місто, я була у від’їзді після поховання мого коханого і мала при собі валізу та пару сумок. Коли прийшов час повертатися до дому, то не розуміла, куди повертатися із сином? Ми залишилися без нічого. Але в мене такий характер, що не можу просто сидіти вдома у мами і слухати телевізор, я хочу бути корисною своїй країні. Хочу особисто докласти зусиль, щоб повернути свій дім. Не лише чоловіки мають ризикувати життям, охороняючи нас на передовій. Загострення бойових дій підштовхнуло мене повернутися до лав Збройних Сил України, до яких, до речі, я колись прийшла 29 років тому. Тоді мені було 16 років і пропрацювала у Миколаївському обласному військовому комісаріаті державним службовцем з 1992 р. по 2009 р. Я рада, що я в строю. Однієї віри у перемогу замало — на неї всі повинні зараз працювати».

А ось Марина – колишній працівник ЗСУ, цивільна людина без військового досвіду.

«Я родом із Миколаєва, у мене є дитина, одружена. До підписання контракту на військову службу працювала бухгалтером в Миколаївському ОТЦК та СП. Я з дитинства хотіла бути військовослужбовцем, як мама, але вона завжди відмовляла, бо не з чуток знає, яка важка і відповідальна служба в армії, самі розумієте, мамине серце болить і вона хвилюється. А тепер дуже пишається тим, що я ношу форму. Мої колеги – чоловіки – шуткують, що хоч я і маленького зросту і худенька, але маю суто чоловічі риси характеру: перш за все, наполегливість, витривалість та твердість. Тому кажуть: «Так тобі і треба, твоє місце – в армії». Взагалі жінка – таке створіння, яке сильніше за чоловіка морально і фізично. Я свідомо зробила свій вибір, виходячи з покликання серця. Пліч-о-пліч із вояками буду стояти , щоб ворогу дати відсіч. Я не дівчинка чи жіночка, я — військовослужбовець, яка повинна виконувати все, що потрібно. Саме зараз настав час здати іспит на патріотизм».

Жінки служили в армії в усі роки незалежності, але сучасна російсько-українська війна стала сумним приводом продемонструвати свою мужність та героїзм тисячам представниць слабкої статі.

Як повідомляло Інше ТВ, «Українських жінок не можна назвати пасивними жертвами, кожна з них має свою опір», — Олена Зеленська (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube