У Миколаєві волонтери створюють єдину систему контролю розподілу “гуманітарки” для населення


13:1824.06.2022

У Миколаєві кілька волонтерських організацій виступили з ініціативою створити єдину систему обліку та видачі гуманітарної допомоги населенню. Створеним реєстром зможуть користуватися і територіальні центри соціального захисту населення.

Про це Суспільне.Миколаїв розповіла представниця ГО “Ресурсний центр громадських ініціатив” Анна Ганжул.

“Ініціатива виникла в нашої команди — “Ресурсного центру громадських ініціатив”, спільно з волонтерськими штабами, які є зараз у місті. Це важливий крок, щоб у нас була єдина база, щоб ми бачили, кому надана підтримка, щоб ми могли більш прозоро це робити. Ініціативу будемо реалізовувати спільно з Миколаївською міською радою, адже у них вже є певна база, яку ми спільними зусиллями вдосконалимо та розширимо”, — пояснила Анна Ганжул.

Станом на 23 червня 21 волонтерський пункт Миколаєва погодився долучитися до єдиної системи обліку та видачі гуманітарної допомоги населенню.

“Я думаю, що їхня кількість буде збільшуватися. Електронна система, яку ми плануємо створити, буде виконувати дві функції. По-перше, це облік гуманітарної допомоги, який є на складах. По-друге, контроль видачі, щоб гуманітарну допомогу не отримували одні і ті ж люди по кілька разів. Це створює соціальну напругу та непорозуміння між жителями міста. Після перевірки даних у єдиній системі, людина щоразу зможе отримувати пакунок на себе або на всю сім’ю”, — розповіла Анна Ганжул.

За словами Анна Ганжул, єдина база допоможе уникнути “зловживань” та надати допомогу більшій кількості людей.

“У базі буде ІПН-код людини, дата отримання допомоги, який волонтерський пункт видав допомогу і що саме. Можна буде формувати індивідуальний запит, доставку маломобільним особам, спільні продуктові набори з різних волонтерських складів. Це значно розширить можливості надання допомоги, посилить координацію між різними організаціями”, — розповіла Анна Ганжул.

Система в розробці, над нею працюють програмісти. Запустити в тестовому режимі єдину електронну систему планують у середині липня.

Нагадаємо, в Україні почастішили скандали навколо отримання та розподілу гуманітарної допомоги, також за намагннями окремих силовиків тапосадовців взяти потоки “гуманітарки” під власний контроль. В Україні розслідуються майже 250 кримінальних справ щодо незаконних дій з «гуманітаркою»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube