Внаслідок російських обстрілів МКП «Миколаївводоканал» вже зазнав збитків на 23 млн.грн. (ФОТО)


09:2422.06.2022

Поранені працівники, мільйонні збитки, пошкоджені виробничі підрозділи. В таких умовах підприємство щоденно подає містянам воду та очищає каналізацію.

Про це повідомляють у пресслужбі МКП «Миколаївводоканал», передає Інше ТВ.

Найбільше від обстрілів страждають споруди водопостачання та водовідведення в Корабельному та Інгульському районах. Після Перемоги все обов’язково буде відремонтовано, впевнений генеральний директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко.

– Для цього ми вже ведемо перемови й шукаємо донорів, – зазначив очільник підприємства. – Щоденно співпрацюємо з представниками посольства Данії, Європейського інвестиційного банку та Товариства Червоного Хреста в Україні щодо відновлення пошкоджених об’єктів. Проте, найголовніше – це, щоб не страждали мирні люди, й наша Перемога.

Загалом в місті налічується 30 насосних станцій водопроводу та 32 насосні станції каналізації, які розташовані в кожному районі міста. Цілодобово забезпечують їх безперебійну роботу сотні працівників підприємства. За час повномасштабної війни окупанти неодноразово обстрілювали виробничі підрозділи. Наразі загальна сума нанесених збитків становить понад 23 мільйона гривень.

Щоденні обстріли не зупиняють працівників МКП «Миколаївводоканал», хоча в колективі вже четверо людей зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо, що в результаті бойових дій був пошкоджений водогін, який пролягає окупованою територією Херсонщини, й миколаївці місяць жили без централізовано водопостачання. Наразі робиться водозабір з Дніпро-Бузького лиману, але вода не придатна для вживання.

Як повідомляло Інше ТВ, Викинутий у каналізацію черевиків ледь не занапастив насосну станцію в Миколаєві (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube