Доба війни на Миколаївщині: обстріли, пожежі, поранені


07:2621.06.2022

Станом на 20 червня в Миколаєві були 3 повітряні тривоги.
Тривають обстріли з боку військ Росії. На лінії зіткнення обстановка під контролем сил оборони. Ворог тримається оборонних рубежів, але намагається проводити повітряну розвідку, гатити артилерією та наносити ракетні удари по тилу наших позицій та звільнених населених пунктах. Ворог продовжує ведення бойових дій у тактиці контрбатарейного протистояння. Продовжує також обстрілювати тилові позиції, звільнені та віддалені від лінії фронту населені пункти, були обстріли в селі Галицинове. Сталася часткова руйнація житлових будинків, потерпілих немає. Протягом ночі ворог гатив по Широківській громаді. Потерпілих немає, пошкоджені житлові будинки.
Крім того, минулими вихідними під ворожими атаками перебували Миколаїв та Парутине, Шевченкове, Засілля, Перемога, Лимани, Лупареве, Білозірка та Очаків – є загиблі і постраждалі. Пошкоджені багатоквартирні будинки, вісім приватних житлових будинків, автомобілі, складські приміщення та інші об’єкти цивільної інфраструктури.
Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. В Воскресенській громаді внаслідок обстрілів припинилася подача енерго- та водопостачання. Руйнувань та потерпілих немає.

У селах внаслідок влучань зайнялися поля з озимою пшеницею. В безсилий злобі на успіхи наших військ рашисти гатили по Очакову, по гирлу Дуная, по Білгород-Дністровському району Одещини і по самій Одесі. В області та в передмісті Очакова пошкоджено сільськогосподарські площі, в Одесі внаслідок влучання ракети вигорів логістичний продовольчий склад. Пожежа на площі понад 300 кв.м оперативно ліквідована рятувальниками. Постраждалих серед цивільного населення нема.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні настання наших військ. Активних дій не вів. Здійснював вогневу поразку зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Червоний Яр, Мурахівка, Калинівка, Зелений Гай, Квітневе, Поляна, Червона Долина, Широке, Благодатне, Зоря та Лупареве.
За минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 16 людей, дітей серед поранених немає.

Усі постраждалі доставлені у медичні заклади і отримують необхідну допомогу. Загалом, станом на сьогоднішній ранок, в миколаївських лікарнях знаходяться 297 громадян, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину. Ще 55 постраждалих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube