В Коблевому хвилями до берега принесло чергову морську міну, вона здетонувала, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:0521.06.2022

Обстановка в зоні відповідальності сил оборони півдня динамічна й напружена.Активність наших дій змушує ворога застосовувати відчайдушні засоби впливу. Обмежений в маневрах і скований в просуванні вперед, противник на суходолі намагається втримуватися на крайньому облаштованому рубежі оборони.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Тим часом з повітря і з тимчасово окупованого Криму наносить масований ракетний удар. 4 ракети Х-31А з ворожого винищувача та 1 ракета типу «Онікс» з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків та влучили в сільськогосподарські угіддя у передмісті. Решта 9 «Оніксів» – були адресовані Одещині. В дельті Дуная пошкоджено житлові будинки на островах, в Білгород-Дністровському районі – влучання біля цвинтаря і біля об’єкту промислової інфраструктури. Без жертв та постраждалих. В Одесі внаслідок влучання у логістичний продуктовий склад загинула 1 цивільна особа – охоронець.

Також на Херсонщині по наших позиціях наносився авіаційний удар гелікоптером противника Ка-52. Без втрат. У відповідь нашими гелікоптерами також атаковано скупчення противника.

Намагаючись посилити свій вплив на нашу оборону і контрнаступальні дії, ворог застосував заборонені нормами міжнародного гуманітарного права запалювальні боєприпаси.

Нашими ракетно-артилерійськими та іншими підрозділами під час виконання вогневих завдань забезпечено зменшення ворожої армії на 25 рашистів, танк Т-62, самохідну реактивну установку розмінування «Метеорит», потужну станцію зв’язку, радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби, 2 одиниці військової автомобільної техніки та 3 склади боєприпасів.

Під час спроби провести повітряну розвідку на Миколаївщині ворог також позбавився двох БПЛА типу “Орлан-10”.

Корабельне угруповання ворога в північно-західній частині Чорного моря наразі складається з 5 кораблів, підводного човна, та 4 ВДК. Решта флоту, всупереч панічним вкидам ворожої пропаганди, перебуває в пунктах базування. Однак, загроза ракетного удару лишається актуальною, як не виключена і спроба висадки десанту.

Море продовжує красномовно переконувати відпочивальників триматися від берегової смуги якнайдалі. В Коблевому хвилями до берега принесло чергову морську міну. На відстані близько 50 метрів вона безконтрольно здетонувала. На щастя, саме через відсутність людей на пляжі та в прибережних водах, ніхто не постраждав.

Не наражайте себе на небезпеку, будьте свідомими і мудрими, не ігноруйте сигнали про повітряну тривогу, дотримуйтесь алгоритму правильних дій, не довіряйте фейкам і сумнівним джерелам інформації. Довіряйте силам оборони та не сповіщайте ворога про їх дії заради вашої безпеки та захисту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube