Доба війни в Миколаївській області. Зведення за 14 червня


21:2014.06.2022

Станом на 14 червня в Миколаєві було 6 повітряних тривог.
У місті є газ, світло та інтернет. Працюють аптеки, продовольчі магазини та непродовольчі, розклад роботи практично у всіх торгівельних майданчиків з 9-ї ранку орієнтовно до 15.00.

Завантаженисть полиць орієнтовно 50-70%. Основні покупці в магазинах – це бійці підрозділів з передової та ТРО, мешканці міста купують дуже мало продуктів, у людей катастрофічна нехватка коштів, роботи в місті нема.
Є потреба в індивідуальних аптечках для бійців ТРО та ЗСУ, проблема з турнікетами. 30 % аптечних мереж не працює, є дефіцит ліків, тому що немає поставок, не працюють фармацевтичні склади, проблеми з логістикою.

Бійцям дуже потрібні протигрибкові засоби, потрібні спреї та паста теймурова. Також виникає потреба в гемостатичних засобах, в знеболювальних.
В місті не катастрофічна проблема з паливом. На АЗС міста паливо є, але присутні великі черги на АЗС, і воно дуже здорожчало.
Місцян на вулицях дуже небагато, черги за питною водою, у всіх районах міста відновили подачу технічної води, використовувати в їжу її не можна, ситуація з питною водою покращується, волонтери та влада міста організовуюють підвоз питної води практично у всі райони міста, але попит на питну воду не зникає, в деяких районах міста великі черги за продуктовими наборами гуманітарної допомоги, продуктових наборів не вистачає, люди годинами простоюють в чергах, і не отримвши нічого, розходяться. Трафік практично відсутній, переважно спец авто ЗСУ, ДСНС та автомобілі Швидкої медичної допомоги.
Станом на 14 червня, починаючи з ночі та кожного ранку тривають обстріли з боку військ Росії.
Обстановка в районі ведення бойових дій напружена.
З метою стримування наших військ, противник обстрілює наші позиції та намагається вести контрбатарейну боротьбу.
По передмістю Миколаєва ворог продовжує обстріли 152-міліметровим калібром та РСЗВ. Руйнуючи будівлі, розриваючи поля, ворог продовжує тиснути на Миколаївщину, створюючи враження своєї присутності, аби приховати суттєві поступки територією області.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує ведення оборони. Основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, контрбатарейній боротьбі, нарощуванні бойових можливостей резервних формувань та системи протиповітряної оборони на напрямку, інженерному обладнанні оборонних рубежів та позицій.

«На лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, має варіант тільки відступу на рубежі оборони. Але з повітря противник здійснив гелікоптерні атаки парами Мі-8 по наших позиціях на Миколаївщині та Херсонщині.

В районі Снігурівки відбувся повітряний бій. З винищувача Су-35 було випущено рекету “повітря-повітря” по парі наших Мі-8. Гелікоптерам вдалось ухилитися. Противник, економлячи ракети, ретирувався.

Протягом доби продовжувалися спроби повітряної розвідки за допомогою БПЛА. На додачу до збитого ранком над Миколаєвом «Орлана-10», на Херсонщині зенітно-ракетним підрозділом «заземлено» вщент ще один, а зі стрілецької зброї дістали і звичайний квадрокоптер. У районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Противник веде розвідку на зазначеному напрямку із застосуванням БпЛА. Дистанційно замінував окремі ділянки річки Інгулець. Продовжує інженерне обладнання позицій. Станом на ранок 14 червня встановлено пошкодження трьох приватних житлових будинків, приміщення супермаркету та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Остаточна інформація ще не встановлюється. Правоохоронці фіксують кожен факт ворожих атак, пошкодження та руйнування цивільних будівель та інфраструктури. 14 червня окупанти обстріляли Широківську громаду. Обстріл був переважно поза населеними пунктами. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Пошкоджено один житловий будинок та два зруйновано.
Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 23 людей. Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів, вони отримують необхідну допомогу.

Загалом, станом на сьогоднішній ранок, у миколаївських лікарнях перебувають 272 громадяни, які постраждали від атак окупантів в Миколаївській області. Ще 45 потерпілих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube