Війна, Миколаївська область, аналіз подій за добу, 13 червня


22:2613.06.2022

Станом на кінець доби 13 червня в Миколаївській області в Миколаєві були 3 повітряні тривоги. У місті є газ, світло та інтернет. Працюють аптеки, продовольчі магазини та непродовольчі, розклад роботи практично у всіх торгівельних майданчиків з 9-ї ранку орієнтовно до 15.00.

Завантаженість полиць орієнтовно 50-70% від довоєнної. Основні покупці в магазинах – це бійці підрозділів з передової та ТРО, мешканці міста купують дуже мало продуктів, у людей катастрофічна нехватка коштів, роботи в місті нема.
Є потреба в індивідуальних аптечках для бійців ТРО та ЗСУ, проблема з турнікетами. 30 % аптечних мереж не працює, є дефіцит ліків, тому що нема поставок, не працюють фармацевтичні склади, проблеми з логістикою.

Бійцям дуже потрібні протигрибкові засоби, потрібні спреї та паста теймурова. Також виникає потреба в гемостатичних засобах, в знеболювальних.

В місті не катастрофічна проблема з паливом. На АЗС міста паливо є, але присутні велики черги на АЗС, і воно дуже здорожчало.

Місцян на вулицях дуже не багато, є черги за питною водою, у всіх райнах міста відновили подачу технічної води, використовувати в їжу її не можна, ситуація з питною водою покращується, волонтери та влада міста організовують підвоз питної води практично у всі райони міста, але попит на питну воду не зникає.

В деяких районах міста велики черги за продуктовими наборами гуманітарної допомоги, продуктових наборів не вистачає, люди годинами простоюють в чергах і не отримвши нічого розходяться.

Трафік практично відсутній, переважно це спец авто ЗСУ, ДСНС та автомобілі Швидкої медичної допомоги.
Станом на 13 червня, починаючи в ночі та кожного ранку тривають обстріли з боку військ Росії.
Обстановка в районі ведення бойових дій напружена.
З метою стримування наших військ, противник обстрілює наші позиції та намагається вести контрбатарейну боротьбу.
Разом з тим, вчергове вдарив реактивною системою залпового вогню «Ураган» по передмістю Миколаєва, продовжуючи вогневий та психологічний тиск на цивільне населення.

В нашій операційній зоні обстановка напружена, динамічна, але підконтрольна силам оборони. Противник продовжує укріплення рубежів оборони вздовж лінії зіткнення та психологічний пресинг на мирне населення регіону.

По передмістю Миколаєва ворог продовжує обстріли 152-міліметровим калібром. Руйнуючи будівлі, розриваючи поля, ворог продовжує тиснути на Миколаївщину, створюючи враження своєї присутності, аби приховати суттєві поступки територією області. Військова комендатура оборони міста Миколаєва повідомляє, що ранком 13 червня російські окупанти вкотре обстріляли передмістя Миколаєва.

Ворог вів обстріл з реактивних систем залпового вогню «Ураган». Обійшлося без жертв.

Російські окупаційні війська системно порушують вимоги міжнародних конвенцій щодо заборони використання касетних боєприпасів невибіркової дії. На Південнобузькому напрямку противник продовжує ведення оборони. Основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, контрбатарейній боротьбі, нарощуванні бойових можливостей резервних формувань та системи протиповітряної оборони на напрямку, інженерному обладнанні оборонних рубежів та позицій.
Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 19 людей. Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів, вони отримують необхідну допомогу.

Загалом, станом на сьогоднішній ранок, у миколаївських лікарнях перебувають 262 громадяни, які постраждали від атак окупантів Миколаївської області. Ще 51 потерпілих отримали допомогу амбулаторно



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube